Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK

Štromar: 'HNS će nakon izbora koalirati s onim tko prihvati najviše iz našeg programa'

Zagreb: Predstavljeno novo vodstvo HNS-a i programske smjernice za nadolazeće izbore
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
27.05.2020.
u 15:27

HNS-ov program, dodao je, fokusira se na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo, koje bi trebalo biti brže, jače, otpornije na krize s manje nameta.

Predsjednik HNS-a Predrag Štromar istaknuo je u srijedu da je HNS-u cilj sudjelovati u vlasti jer se samo tako mogu mijenjati stvari, a nakon izbora namjerava koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa. 

"Cilj nam je sudjelovati u vlasti i Vladi, jer se samo tako mogu mijenjati stvari. Nije cilj sjediti u Saboru, primati plaću i raditi cirkus", kazao je novoizabrani predsjednik HNS-a na predstavljanju novog vodstva stranke i programskih smjernica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata uoči parlamentarnih izbora.

Najavio je kako će HNS program objaviti uskoro, ali će ga dovršiti s građanima, tako da će u sljedećih 40 dana predizborne kampanje terenski obilaziti Hrvatsku te od građana tražiti prijedloge i mišljenja.

"Tri godine, obilazim dijelove države i građane, slušam ljude (...). To ćemo raditi intenzivno sljedećih 40 dana, upisivat ćemo njihove prijedloge, analizirati ih. Završit ćemo program s građanima jer Hrvatska se voli radom", poručio je Štromar.

HNS-ov program, dodao je, fokusira se na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo, koje bi trebalo biti brže, jače, otpornije na krize s manje nameta. 

Štromar je najavio da će HNS nakon izbora koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa. 

"Jako je puno upita hoćemo li kasnije ići s HDZ-om ili SDP-om. Odgovor je da onaj tko najviše prihvati iz našeg programa, s tom strankom idemo", poručio je.

Dodao je da će o postizbornim koalicijama konkretno razgovarati nakon izbora, no isključio mogućnost suradnje HNS-a s onima koji idu u krajnju desnicu, te "populistima i cirkusantima".

Zamjenik predsjednika HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj ustvrdio je da će građani na ovim izborima birati između dva pretendenta za premijera, kao i ljude i stranke s kojima će oni surađivati. 

"S jedne strane, imate HNS koji se dokazao svojim radom, ali i rezultatima pogotovo u proteklih tri godine. S druge strane, imate primjerice Škoru i ekipu koja nas vuče unazad, desne ekstreme koji se nisu dokazali svojim radom i profesionalnošću, osim ako mislimo da je profesionalno hrvatstvo jer rad", kazao je poručivši da je izbor jasan te da HNS svoj rad mjeri rezultatom.

Ključne riječi

Komentara 8

ŽM
žuti.mačak
16:05 27.05.2020.

HNS ne prelazi izborni prag.

VO
VolimNeVolim
17:32 27.05.2020.

Sa Štromarom, HNS nestaje sa političke scene, a pitam se zašto je i postojao kad nikakve programe nije ostvario osim što je bio na vlasti.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
17:47 27.05.2020.

Mesic Pusic Beus Tahirovic Vrdoljak Cacic , Fetencak mislim da dugo nije bilo niti ce biti u politici ista vise pokvareno i trulo od ove nadam se bivse stranke , ni jedan kandidat nece prijeci prag , na nasu srecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije