Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu ih omeli

Prekinuli raspravu i skinuli se pred britanskim zastupnicima

Extinction Rebellion
Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL
1/4
01.04.2019.
u 22:17

Na galerijama za posjetitelje iznad zastupničkih klupa dvanaestak aktivista se razodjenulo, otkrivši slogane na tijelima koji pozivaju na donošenje "zakona za klimatsku pravdu" i upozoravaju na "ekološki slom".

Kako bi privukli pozornost na ekološku krizu, aktivisti u gaćicama organizacije Extinction Rebellion u ponedjeljak su prekinuli raspravu o brexitu u britanskom parlamentu.

Na galerijama za posjetitelje iznad zastupničkih klupa dvanaestak aktivista se razodjenulo, otkrivši slogane na tijelima koji pozivaju na donošenje "zakona za klimatsku pravdu" i upozoravaju na "ekološki slom".

 

Nisu uspjeli omesti zastupnike koje je predsjednik donjeg doma John Bercow pozvao da nastave raspravu.

No, aktivisti su privukli veliku pozornost na društvenim mrežama kojima su se brzo proširile njihove golišave fotografije.

"Bili smo prisiljeni tako postupiti jer vlada i mediji ignoriraju najvažniju i najhitniju temu našeg doba", naglasio je u priopćenju aktivist Mark Ovland.

"Krajnje je vrijeme da političari prestanu okolišati i da se uhvate u koštac s ekološkom krizom, kao što su to odavno već trebali učiniti", ocijenio je drugi aktivist, Iggy Fox. Upozorio je na "gubitak vremena i sredstava" koje vlada trošo na pitanje brexita.

Policija je uhitila aktiviste zbog nepristojnog ponašanja, objavila je agencija Press Association.

Komentara 3

ZI
zimerman
22:41 01.04.2019.

I neka mi sad neko kaže da leftizam nije bolest

GO
goran2hr
23:17 01.04.2019.

Liberalni ljevičari vole bizarnosti.

Avatar Dixie_land
Dixie_land
02:00 02.04.2019.

Bolesnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije