Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinjske veselice

Štrigovčanci će mlado vino krstiti dva dana, uz vinski gulaš i kestene

'15.08.2010., Strigova- Dan otvorene granice. Povorka Hrvata odlazi na druzenje u Sloveniju. Josip Mikec. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
10.11.2010.
u 15:05

Sutra nastupa vokalno-instrumentalna skupina Stridone, u subotu VIS Štrigovčanci te Kulturno-umjetničko društvo Sveti Jeronim.

U srcu vinorodne štrigovske općine sutra počinju martinjske veselice. U centru Štrigove u 16 sati počinje degustacija mladih vina, uz nezaobilazne pečene kestene i vinski gulaš. Krštenje mošta planirano je za 17 sati. Vino će se degustirati, naravno, i u subotu, kada će se krstiti i mošt, i to onima koji to "slučajno" ne učine dan prije. Bit će i domaćih kolača, a štand će postaviti štrigovski osnovnoškolci.

Sutra nastupa vokalno-instrumentalna skupina Stridone, u subotu VIS Štrigovčanci te Kulturno-umjetničko društvo Sveti Jeronim. Zabavni program svirkom će pratiti Rimščarski baruni. U susjednoj je pak općini, u Lopatincu, restoran Međimurski dvori osmislio martinjski jelovnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije