Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest

Stric ubijenog: Marin nije bio cvijeće, ali ubojica nije pomogao ni sebi ni bratu

Filip Zavadlav
Foto: Facebook
1/15
13.01.2020.
u 14:24

"Njegovoj majci, znači mojoj bivšoj nevisti, skidam kapu. Pošto su se ona i moj brat rastavili nakon godinu braka, o pok. Marinu kao samohrana majka brinula je maksimalno, pokušavala vratiti iskrivljenu Drinu. Moj brat, nažalost... "

Ubojicu donekle mogu shvatiti, ali ne i ljude koji ga žele proglasiti herojem, poručuje Renato Boban, stric Marina Bobana, jednog od ubijenih u trostrukom ubojstvu u Splitu u subotu, za koje je osumnjičen Filip Zavadlav

Boban je u ispovijesti koju je objavila Slobodna Dalmacija rekao da je trenutačno na brodu, na sidrištu luke Santos, zaposlen kao prvi časnik palube, te da mu posebno teško pada što ne može biti na pogrebu. Pita se jesu li on i njegova obitelj Boban dovoljno učinili da do ovoga ne dođe, pa kaže: "Očito nismo."

VIDEO Tko je Filip Zavadlav:

– Odmah da kažem, Marin Boban nije bio cvijeće i to stoji i ja, koji ga znam, mogu to potvrditi jer ga poznajem 23 godine. Njemu osobno mogu samo reći – o pokojniku sve najbolje. I neka ima mir vječni – kaže Boban.

– Njegovoj majci, znači mojoj bivšoj nevisti, skidam kapu. Pošto su se ona i moj brat rastavili nakon godinu braka, o pok. Marinu kao samohrana majka brinula je maksimalno, pokušavala vratiti iskrivljenu Drinu. Moj brat, nažalost... da ne idem u detalje, nije mogao ni svoj život riješiti kvalitetno. Njemu ništa ne zamjeram. Što se tiče samog ubojice, donekle ga mogu shvatiti, kažem donekle. Ne mogu shvatiti ljude koji ga doslovno žele proglasiti herojem. Iole normalna osoba to ne može shvatiti. On je ubojica, s predumišljajem. Za to treba odgovarati. I dobiti najstrožu kaznu. Nemojte se vaditi na emocije, on je smaknuo tri života na najbrutalniji način. Nije pomogao ni sebi ni bratu. Sebe će odvesti na doživotnu robiju, a brat mu nažalost i dalje ostaje narkoman – kaže Boban, dodajući da ovaj događaj dokazuje da smo kao zajednica i narod propali.

Građane koji ubojicu podržavaju poziva da bijes usmjere prema institucijama "koje su svojim radom odnosno neradom dovele do ovoga". 

Filip Zavadlav
1/16
Ključne riječi

Komentara 17

DU
Duslikr
15:39 13.01.2020.

O pokojnom sve najbolje, osim kad su u pitanju Hitler, Manson itd. Onda odjednom pravilo više ne vrijedi.

DD
dr dragon
16:54 13.01.2020.

Mali nije pomogao sebi ni bratu ali je pomogao opčenito hrvatskom društvu koje ce imati tri problema manje.

DU
Deleted user
14:53 13.01.2020.

Sve u svemu ima tu puno istine, Tocno da ubojica nije pomogao ni sebi niti bratu. Problem je dublji i sve se svodi da netko u drzavi ne radi posao kako treba (pravosudje i ostali sateliti). Mozda bi i odgovorni iz pravosudja trebali odgovarati zajedno s trostrukim ubojicom, kako bi se pravda zadovoljila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije