Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat zbog cijepljenja

Strenja Linić podiže kaznene prijave zbog prijetnji: Sve sam to prošla...

ines strenja linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2018.
u 14:41

Ovo je ozbiljno, ja sam ugrožena, šalju mi prijetnje u inboks, rekla je dr. Strenja Linić, šefica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku

Internetom, tj. Facebook-grupama posvećenima ukidanju zakonske obveze cijepljenja, zadnjih dana dijeli se i komentira tekst u kojem se direktno vrijeđa i proziva dr. Ines Strenja Linić, predsjednicu saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Na uvredljiv i prijeteći nepotpisani tekst na svojem je profilu reagirala i dr. Strenja Linić napisavši, među ostalim:

– Ja vas se ne bojim, a prijetnje smrću smatram ozbiljnim. Na kraju su se uključili i neki portali pozivajući na smrtnu kaznu za mene kao predsjednicu Saborskog odbora za zdravstvo jer sam vrlo jasna u stavu da će neobaviještenost i kvaziznanstvene činjenice kojima barataju te grupacije imati za posljedicu epidemije kod naše djece. Dakle, moja poruka je jasna: Mnogo puta bila sam u smrtnoj opasnosti u ratu. Stoga možete prijetiti – sve to sam već prošla. Ali nećete me zaustaviti da radim ono što je moja obveza!

“Crvena krpa” protivnicima

Na taj se komentar, uz podršku, ponovno razvila i rasprava o cijepljenju odnosno njegovoj obvezi. No, bez sumnje ova je saborska zastupnica Mosta postala javnom metom, a prijetnje će, kaže nam, kazneno prijaviti.

– Podnijet ću kaznenu prijavu jer je to direktna prijetnja. Ovo je ozbiljno, ja sam osobno ugrožena, šalju mi prijetnje u inboks – dodala je dr. Strenja Linić koja je više puta javno jasno ponovila svoj stav po pitanju cijepljenja nakon čega su joj uslijedile prijetnje protivnika cijepljenja. Osim napisima koji se dijele po Facebooku Strenja Linić napominje da prijetnje dobiva i direktno u obliku poruka, što će također kazneno prijaviti. Mostova zastupnica postala je “crvenom krpom” antivakcinalne kampanje posebice nakon sazivanja tematske sjednice Odbora na tu temu i nepodržavanja zakonskih izmjena u smislu ukidanja obveze cijepljenja.

Komentara 13

AL
alphazulu99
15:38 21.02.2018.

Kada politicaru padne popularnost, krene se pricom kako im stizu prijetnje i to u inobox. Nece valjda u outbox.

DU
Deleted user
16:29 21.02.2018.

Interesantno je da protivnici cijepljenja žele da druga djeca budu cijepljena jer to onda osigurava veće šansu njihovoj djecu da ih npr. ospice preskoče. Kao i moguće posljedice ili smrt. I nikada ne čitaju upute uz lijekove pa nisu vidjelii upozorenja što se može dogoditi od jednog najobičnijeg pencilina kod dijela pacijenata kojima je propisan lijek. I uvijek sam začuđena brojem građana koji učestvuju u prikupljenja novca da bi se djeca liječila eksperimentalnim lijekovima. Naglasak je na riječi eksprementalan, u koju kategoriju ne pripadaju cjepiva. Doktorice Strenja, držite se.

RI
rightside
16:11 21.02.2018.

a jadna..))))) no zanimljivo, cjepljenje o kojem ona brine nikako da postane ono sta bi trebalo bit,,npr dodem ja s djetetom na cjepljenje kod strenje linic i ona mi kaze da je to na vlastitu odgovornost, i da nitko od njih doktora ne odgovara za moguce nuspojave,, i ja bi onda valjda treba reci naravno,,ja cu bit odgovoran ,,a vi doktori i dalje samo narucujte cjepiva uzimajte proviziju i nemojte garantiran zaono sta ste kupili i uvezli u drzavu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije