Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Stravično mučenje u Rusiji: Procurile snimke brutalnosti policajaca u kažnjeničkom logoru

Youtube Screenshot
23.02.2021.
u 16:53

Jedna od žrtava navodno je nakon toga umrla u bolnici

Ruski neovisni mediji objavili su u utorak videosnimku koja navodno prikazuje mučenje zatvorenika u kažnjeničkom logoru. List Novaja Gazeta, kritički nastrojen prema Kremlju, piše da je snimka nastala 2016. i 2017. u logoru u Jaroslavlju, oko 250 kilometara sjeveroistočno od Moskve te da su je organizacije za ljudska prava dostavile novinarima.

Video navodno pokazuje kako zatvorski čuvari brutalno udaraju dvojicu gotovo golih osuđenika. Jedna od žrtava navodno je nakon toga umrla u bolnici.

>> UPOZORENJE Uznemirujuća snimka! 

Početkom tjedna mreža Eho Moskvi izvijestila je o slučaju čovjeka kojeg su mučili drugi zatvorenici u logoru u blizini sibirskoga grada Irkutska. Umjesto da pomognu žrtvi, zatvorski čuvari zavezali su ga trakom i pustili ostale da ga tuku. Prema izvješću zatvorski upravitelj kasnije je otpušten.

Ruski disident Aleksej Navaljni također će biti poslan u kažnjenički logor nakon što mu je sud u Moskvi u subotu potvrdio kaznu. Njegovi odvjetnici vjeruju da bi mogao biti pušten u ljeto 2023. s obzirom na prijašnje kazne i kućni pritvor.

Navaljni je osuđen zbog kršenja odredbi uvjetne kazne u ranijem slučaju dok se oporavljao od napada otrovom u Njemačkoj. Kazna je kritizirana kao politički motivirana. Još uvijek se ne zna kada i kamo će biti odveden.

Ključne riječi

Komentara 10

MX
Mister X
20:36 23.02.2021.

Što se tiće Nevaljalnog,. ja bi da sama netko u Rusiji tražio da u koliko se dobiju bilo kava sankcije da sam ja netko ja bi mu to stavio na teret zbog sramoćenja i širenje laži protiv države i osobaave i osoba te štete koja je nastala njegovim djelovanjem . U slučaju snakcija .Štete u milijardama ponovo suđenje trostruka kazana..u odnosu na sada . Za vele izdaju ...............

XA
xaron
20:11 23.02.2021.

Prema UN izvješču, US ima više zatvorenika nego Kina i Rusija zajedno.

Avatar Čepiga.
Čepiga.
19:47 23.02.2021.

Ruski neovisni mediji :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije