Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u tripoliju

Stravičan trenutak kada vjernici bježe nakon eksplozije u džamiji

Otto Barić
Foto: Reuters
1/2
24.08.2013.
u 14:27

Prva eksplozija dogodila se u džamiji Takva, u kojoj je, prema prvim izvještajima, poginulo najmanje 14 ljudi. Druga eksplozija dogodila se ispred džamije al Salam, kada je eksplodirao automobil sa 100 kilograma eksploziva.

Tijekom molitve u dvije džamije u Tripoliju eksplodirale su automobili - bombe, a 42 osobe su poginule. Preko 500 osoba je ozlijeđeno.

Na uznemirujućoj snimci lokalne televizije vidi se jak udar eksplozije i magla od prašine u prepunoj džamiji al Salam u trenutku kada se završavala molitva u gradu u kojem prevladavaju sunitski muslimani. 

Ovo je najteži napad u Tripoliju od kraja građanskog rata u Libanu, piše The Australian. Prva eksplozija dogodila se u džamiji Takva, u kojoj je, prema prvim izvještajima, poginulo najmanje 14 ljudi. Druga eksplozija dogodila se ispred džamije al Salam, kada je eksplodirao automobil sa 100 kilograma eksploziva. Reuters javlja da je krater od eksplozije širok četiri metra i 2,5 metra dubok, dok je pod džamije bio prekriven krvlju. Pojas širine 50 metara na ulici bio je crn od eksplozije, a okolne ulice su bile zatrpane ostacima pogođenih automobila.

- Baš smo se poklonili drugi put u molitvi kad se čula eksplozija. Kad se zrak raščistio, pogledao sam okolo i vidio mrtva tijela, rekao je jedan od vjernika.  

Bivši šef unutarnje sigurnosti Ašraf Rifi, čija je kuća također oštećena u drugoj eksploziji, upozorio je da se Liban suočava s porastom nasilja.

>>Policija pronašla napadača na riječku džamiju

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije