Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI SU ZGROŽENI

Strava u Slavoniji: Mladić (20) napao i silovao staricu (85) pa pušten da se brani sa slobode

Policijski automobil
Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2020.
u 10:51

Sam događaj izazvao je zgražanje i potaknuo strah među starijom populacijom, pogotovo među onima koji u ruralnim sredinama žive sami i napušteni.

Mladić (20) s orahovačkog područja prošlog je tjedna, točnije u noći s ponedjeljka (26. listopada) na utorak napao i silovao staricu (85) koja na orahovačkom području živi sama.

Naime, ušao joj je u kuću, fizički je napao i silovao te pobjegao, a nesretnu staricu pronašli su poznanici koji su idući dan došli redovno je obići, neslužbeno doznaje portal ICV

Odmah su pozvali hitne službe koje su pomogle nesretnoj starici. Policija je u rekordnom roku otkrila počinitelja, no o događaju su se, zbog osjetljivosti slučaja, oglasili tek nakon upita medija, kao i inače u takvim slučajevima. 

Sam događaj izazvao je zgražanje i potaknuo strah među starijom populacijom, pogotovo onima koji u ruralnim sredinama žive sami i napušteni.

Mladić je uhićen i priveden u ŽDO Bjelovar.

– Možemo potvrditi kako je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru provela kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem koji je nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanje, uz posebno izvješće, sproveden u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, koje je nadležno za sve ostale upite vezane za događaj – navode iz policije. 

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru o slučaju se oglasilo na službenim stranicama DORHA.

U priopćenju stoji da je “ŽDO 30. listopada 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (4. 11. 2020.) Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 26. listopada 2020. između 2 i 2.30 sati u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije na štetu oštećenice.“

Iz ŽDO-a Bjelovar potvrdili su i da je “mladić pušten da se brani sa slobode jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora.” Završnu riječ o ovom mučnom slučaju dat će sud.

Ključne riječi

Komentara 12

LL
lijepa_li si
11:10 05.11.2020.

mladića kastrirati bez obzira na osjetljivost slučaja.

ML
Mladjan
11:02 05.11.2020.

Bolje se rodi bez k... a, nego bez pameti.

B7
b33_768
11:28 05.11.2020.

Devijantno ponašanje. Zatvorit u psihijatrijsku bolnicu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije