Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primao naknadu Centra za socijalnu skrb

Podignuta optužnica: Četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.03.2019.
u 17:32

Od rujna 2014. do rujna 2017. mrtvu majku, prekrivenu dekama i drugim otpadom, skrivao je u stanu te je od riječkoga Centra za socijalnu skrb primao naknadu od 500 kuna na mjesec

Protiv 49-godišnjeg Riječanina, koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku kako bi u njezino ime primao doplatak za pomoć i njegu, podignuta je optužnica, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci koje navodi da je okrivljenik nedostupan hrvatskom pravosuđu pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti. 

Okrivljen je za kažnjiva djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine.  Od rujna 2014. do rujna 2017. mrtvu majku, prekrivenu dekama i drugim otpadom, skrivao je u stanu te je od riječkoga Centra za socijalnu skrb primao naknadu od 500 kuna na mjesec. Na taj je način pribavio 24.000 kuna, stoji u optužnici. Tereti ga se i da je 22. srpnja 2017. izazvao požar u stanu kako bi prikrio svoje postupke prošlih godina. Požar se proširio na gornje etaže zgrade, a zaustavili su ga brzom intervencijom vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe. 

Pokojna Milka Ungar, koja je živjela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njezino ime primao je novac od poštara. Nestao je odmah nakon požara, a tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosjedu pod dekama i gomilom otpada pronađeno mumificirano truplo.

Po nekim informacijama, optuženi Fabian Ungar je u Njemačkoj.

Ključne riječi

Komentara 1

YU
YuBastards
20:21 12.03.2019.

Cudio me svojevremeno odgovor na pitanje u nekom nasem kvizu o postotku kucanstava u Hrvatskoj koja posjeduju skrinje za zamrzavanje mesa. Postotak je bio vrlo visok. Sada me to vise ne cudi. Skrinje za zamrzavanje ocigledno imaju vrlo siroku primjenu te su vrlo bitan faktor za rjesavanje raznih obiteljskih i financijskih problematika. Uz energetski razred,bilo bi dobro kada bi se na deklaracijama skrinja navodilo koliko prosjecno clanova obitelji stane unutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije