Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Strava u Irskoj: Očuh pokćerki napravio petero djece

silovanje
Arhiva VL
30.09.2009.
u 09:40

Nadležne institucije nakon žrtvine ispovijesti odmah su se digle na noge, ali nitko još nije potvrdio točnost Catherininih optužaba. Očuhu je rodila petero djece.

U Irskoj je na površinu isplivao slučaj zlostavljanja jezivo nalik onom Jozefa Fritzla u Austriji. Žena koja se predstavila pod pseudonimom "Catherine" jučer je dala zastrašujući intervju radijskoj postaji Newstalk u kojem je izjavila da ju je očuh od 12 godine silovao na izoliranoj farmi nedaleko od obiteljskog doma. Rodila je ukupno petero djece i imala jedan spontani pobačaj.

- Bio je zlostavljač, nasilnik i krupan muškarac. Priznala sam majci da me dira, a ona me proglasila lažljivicom - ispričala je Catherine koja tvrdi da ni javni tužitelj kojem se obratila nekoliko godina kasnije nije želio procesuirati slučaj.

Prvo dijete rodila je, kaže, prije 18. rođendana, a kad je napunila 18, očuh ju je odvojio od obitelji i preselio u drugu kuću. Nije htjela reći gdje se odigravala ova drama, kazala je tek da se sve događalo u malom gradu u kojem svi znaju sve.
- Nisam mogla pobjeći i potom sam, s 18 ili 19 otkrila da sam ponovno trudna - rekla je.

U konačnici je preko zida stupila u kontakt sa susjedom koja je poslala socijalnu radnicu da istraži slučaj.
- Bila sam prestravljena da će on saznati. U svemu sam ovisila o njemu - kazala je Catherine.

Iako tvrdi da je socijalnoj radnici priznala o čemu se radi, kaže da ništa nije poduzela. Catherine kaže da je na kraju pobjegla u Sjedinjene Države uz pomoć susjeda. Kasnije se vratila kući i pokušala odvesti djecu, no očuh joj je prijetio da će je ubiti.

- Odveo me u auto i silovao. Šesnaest godina pokušavam. Moj slučaj još nije došao do sudova. Taj čovjek  nikad neće znati  što mi je učinio. Ako ukradem auto i uhvate me, završit ću iza rešetaka, ali kada netko uništi nečiji život, onda je to u redu; to mi poručuje moja zemlja - zaključila je Catherine.

Nakon njezine ispovijesti nadležne institucije odmah su se digle na noge, ali nitko još nije potvrdio točnost Catherininih optužaba. Ministar za djecu i mladež Barry Andrews pozvao ju je na razgovor u četiri oka, ali i zatražio objašnjenje od nadležnih organa zašto nikada nije pokrenuta istraga.

Sada u četrdestima, Catherine je uz suprugovu podršku ponovno odlučila obratiti se javnom tužitelju iz čijeg ureda poručuju da će optužbe protiv očuha monstruma biti teško dokazati jer je prošlo puno vremena.

Ključne riječi

Komentara 8

MA
Majur
09:57 30.09.2009.

pomoc za jadne djevojke,a metak za ocuha.

AN
andrijacatch
10:20 30.09.2009.

Polanski bi na ovoj priči mogao napraviti \"dobar\" film. :(

Avatar lola lola
lola lola
20:37 30.09.2009.

ok, ingoman, a razlika izmedju oca i ocuha je........da te ocuh moze silovati kad god hoce a otac ne? Pa ocuh je poput oca, samo nije bioloski, prema tome ima prava i duznosti poput oca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije