Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen 21-godišnjak

Strava na zabavi: Još nisu otkrili čime je silovao djevojku

'18.11.2012., Podstrana - Zapecatcena kuca u kojoj je brutalno silovana dvadesetogodisnja studentica. Djevojka je bila na zabavi s pet mladica, nakon cega je primljena u bolnicu s teskim ozljedama, ra
Ivo Čagalj/PIXSELL
27.07.2013.
u 12:25

R. Š. (21), student iz Splita, silovao je svoju prijateljicu na zabavi u Podstrani. Ozljedama su bili šokirani i najiskusniji kirurzi

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu nakon provedene istrage podnijelo je optužnicu protiv R. Š., 21-godišnjeg studenta iz Splita, zbog ubojstva u pokušaju i spolnog odnosa bez pristanka.

Okrivljenika se tereti da je 16. studenoga 2012. od 16.30 sati do 19 sati u stanu u Podstrani kako bi se seksualno zadovoljio, protivno volji oštećenice, počinio kazneno djelo spolnog odnosa bez pristanka nanijevši joj osobito teške i za život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Riječ je o slučaju koji je potresao javnost jer je djevojka koja je s njim bila na zabavi silovana nepoznatim predmetom, a ozljede su joj bile takve da su bili užasnuti i najiskusniji kirurzi.

U početku se istraga odnosila samo na silovanje, a nakon nekoliko je mjeseci proširena i na pokušaj ubojstva.

Mladić je u krvi imao 1,44 promila alkohola i nije bio pod utjecajem droga pa tužiteljstvo smatra da je bio svjestan kako bi posljedica njegova djela mogla biti i smrt oštećenice.

Za spolni odnos bez pristanka propisana je kazna do pet godina zatvora, a za pokušaj ubojstva do 15 godina zatvora.

>> Splitski student optužen za pokušaj ubojstva i silovanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije