Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40-godišnji suprug

Strašno: Djevojčica (8) umrla od ozljeda nakon prve bračne noći

Jemen
YouTube
09.09.2013.
u 18:50

Prema podacima World Visiona s porastom globalne krize i siromaštva sve je više dogovorenih brakova maloljetnih djevojčica.

Osmogodišnja djevojčica iz Jemena umrla je od unutarnjih ozljeda nakon prve bračne noći sa svojim 40-godišnjim suprugom. Pretpostavlja se da je umrla zbog obilnog krvarenja.

Prema izvješću medija, prenosi The Huffington Post, djevojčice u Jemenu udaju se prije svoje 15 godine. U veljači 2009. bio je donesen zakon da minimalna dob za udaju bude 17 godina, no zakon je povučen nakon ocjene vladajućih da je on \"neislamski\", piše The Huffington Post.

Prema podacima World Visiona s porastom globalne krize i siromaštva sve je više dogovorenih brakova maloljetnih djevojčica. Roditelji svojoj djeci dogovaraju brak sa starijim muškarcima u strahu od bolesti, političke i financijske nesigurnosti kako bi osigurali sigurnost svojoj obitelji.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu se svakog dana uda 39.000 maloljetnih djevojaka.

>> Pogreškom oteli siromašnu djevojčicu pa joj dali 60 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije