Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUVLADIN PROTEST

Strašni prizori s ulica Hong Konga: Policija ispalila suzavac na prosvjednike

Provjed u Hong Kongu
Foto: Reuters/Pixsell
1/25
02.11.2019.
u 13:42

Mnogi su pjevali britansku i američku himnu, nosili višenacionalne zastave i tražili neovisnost, što je crvena linija čelnicima KP u Pekingu koji su obećali skršiti svaki takav pokret.

Hongkonška policija ispaljivala je u subotu suzavac na tisuće protuvladinih prosvjednika, od kojih su mnogi u crnom i nose maske,  u parku Victoria, mjestu gdje se tradicionalno održavaju prosvjedi i bdijenja, i okolnim ulicama.

To je rani i brz odgovor na skup označen kao "poziv upomoć" za autonomiju bivše britanske kolonije  kojoj je obećana sloboda kad je vraćena pod kinesku upravu 1977. Mnoštvo koje se brzo kreće ide prema parku kroz trgovačku četvrt Causeway Bay, neki vuku metalne ograde da izgrade ulične barikade. Prosvjednici su bacili najmanje jedan molotovljev koktel.

Mnogi su pjevali britansku i američku himnu, nosili višenacionalne zastave i tražili neovisnost, što je crvena linija čelnicima KP u Pekingu koji su obećali skršiti svaki takav pokret. Policija putem zvučnika pozivala je mnoštvo da se raziđe te ih upozoravala da će biti procesuirani  zbog održavanja ilegalnog skupa 22. vikenda trajanja prosvjeda. Policija  je odgovorila ispaljivanjem suzavca, raspršivanjem papar spreja, vodenih mlazova, gumenih metaka i povremeno pravih metaka.  

Komentara 7

Avatar oxi
oxi
19:33 02.11.2019.

Pa ovo je nešto prestrašno, ispališe suzavac 😱😱😱

Avatar navijač
navijač
14:23 02.11.2019.

Takva je napredno - ljevičarska vlast. To bi trebalo našim prosvjetarima , da vide kakp se drži do "dostojanstva" i kako se cijeni nečiji rad.

Avatar Luring
Luring
13:54 02.11.2019.

Komunjare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije