Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi

Strani mediji izvijestili o sukobu prosvjednika i policije u Zagrebu

prosvjedi (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/7
25.02.2011.
u 09:11

Agencija France Presse izvještava da je policija upotrijebila suzavac da smiri oko tisuću prosvjednika

Slike prosvjeda u Hrvatskoj i izvještaji o sukobu policije i zagrebačkih prosvjednika obišli su svijet. Mnoge strane agencije prenijele su događaje s Markova trga.

Tako agencija France Presse izvještava da je policija upotrijebila suzavac da smiri oko tisuću prosvjednika koji su se pokušali približiti zgradi Vlade tražeći njezinu ostavku. Prosvjednici su na policiju bacali kamenje i boce, a imali su i transparente s natpisima "Borite se protiv mita i korupcije" te "Otpušteni ste", piše u izvještaju AFP-a koji također dodaje da su prosvjedi organizirani na Facebooku.

AFP još piše da su prosvjedi održani i u drugim većim hrvatskim gradovima te dodaje kako je svjetska kriza žestoko pogodila Hrvatsku u posljednje dvije godine, o čemu svjedoči i velik broj nezaposlenih objavljen u veljači – 334,378. 

Reuters pak izvještava o desetak uhićenih prosvjednika koji su prouzročili materijalnu štetu te spominje da je među uhićenima i organizator prosvjeda 25-godišnji medicinski tehničar Ivan Pernar, koji je kazao da će nastaviti s prosvjedima dok Vlada ne odstupi.

Komentara 27

MI
mikesh
10:11 25.02.2011.

25.02.2011. u 09:53h zlatarx je napisao/la: Sada slijedi dokazivanje da je Ivan Pernar neradnik,roditelji niš koristi,a svi članovi obitelji su sudjelovali u pokolju Hrvata na Bleiburgu. ....................................................................................................................................................... tako to ide kod nas, ako nije srbin i cetnik, onda je garantnt ili komu njara ili jugo nostalgičar

1M
1Miskec
10:20 25.02.2011.

\"Strani mediji izvjestili o sukobu prosvjednika i policije u Zagrebu\". Tako je počelo!! Tunis, Egipat, Bahrein, Libija, Hrvatska, ...?

OB
-obrisani-
09:53 25.02.2011.

Sada slijedi dokazivanje da je Ivan Pernar neradnik,roditelji niš koristi,a svi članovi obitelji su sudjelovali u pokolju Hrvata na Bleiburgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije