Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog visoke nezaposlenosti

Stranci bez radnih dozvola u Sloveniji

Zidar
Kristina Štedul Fabac
20.02.2010.
u 10:28

Broj nezaposlenih prešao je 100 tisuća u Sloveniji, a strahuje se da bi do konca ove godine ta brojka mogla narasti za još četvrtinu. Upravo je porast nezaposlenih naveo Vladu da privremeno obustavi izdavanje sezonskih radnih dozvola strancima.

Zbog visoke nezaposlenosti koja je pogodila susjednu Sloveniju, tamošnja Vlada odlučila je privremeno obustaviti izdavanje radnih dozvola za strane državljane na privremenom radu u toj zemlji. Riječ je o zaustavljanju izdavanja radnih dozvola sezonskog karaktera, pojašnjeno je.

Broj nezaposlenih u Sloveniji prešao je 100 tisuća, a strahuje se da bi do konca ove godine ta brojka mogla narasti za još četvrtinu.

Najviše stranih državljana u Sloveniji dolazi na privremeni i sezonski rad iz Bosne i Hercegovine, a u najvećem broju su zaposleni u sektoru građevine. Trenutačno je zbog teških gospodarskih prilika, ali i duge zime ovaj sektor pogođen zasutavljenim radovima, te samim tim i manjom potrebom za radnom snagom pristiglom izvan granica Slovenije.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
15:26 20.02.2010.

znači do kraja godine svi zlovenci će biti nezaposleni

JO
johnny62
11:26 20.02.2010.

sigurno će zabilježiti pad nataliteta krajem godine

NE
neni
11:24 20.02.2010.

To bi trebali i mi. Nema boravka ni privremaneog u HR ak nemaš radnu dozvolu. Ima ih previše koji rade na crno i nebi škodilo kad bi se naše inspekcije malo \"prošetale\" i malo ozbiljnije pozabavile tim problemom,treba ih sve poslati doma a firme kazniti ,jer oni na sve moguće naćine manipuliraju sa boravkom a u stvari rade na crno.Nebi vjerovali koliko je to u ZGB problem i odakle sve dolaze i koji je to profil ljudi. Samo to je i posao za policiju jer sama inspekcija tu malo može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije