Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj štrajka

Radnici Uljanika i 3. maja dobili plaće, od ponedjeljka opet rade

Pula: prosvjed radnika Uljanika
Duško Marušić/PIXSELL
31.08.2018.
u 20:36

Račun 3. maja je blokiran, ali nađen je model i plaće za srpanj su isplaćene. Ipak, u riječkom škveru nadaju se i brzoj deblokadi računa

Radnicima pulskog Uljanika i 3. maja u Rijeci u petak prijepodne isplaćene su plaće, kako je Vlada obećala. Iako je račun brodogradilišta u Rijeci blokiran, nađen je model i plaće za srpanj isplaćene su svim radnicima.

Pula: prosvjed radnika Uljanika
1/20

Stoga, kao što smo prije gotovo dva tjedna pozvali na štrajk i obustavu rada do isplate plaće, sada pozivamo radnike u Puli i Rijeci da se u ponedjeljak vrate na svoja radna mjesta i nastave s radom. Naime, procjene govore da jedan dan obustave rada znači dnevnu štetu od oko 2,5 do tri milijuna kuna. Sada moramo nastaviti raditi brodove i nadoknaditi poslove – kazao je Đino Šverko, predsjednik štrajkaškog odbora Uljanik grupe.

Dodao je kako će štrajkaški odbor nastaviti i dalje pratiti situaciju i rasplet problema hrvatskog brodogradilišta jer, dodao je, ovo je bilo samo gašenje vatre, ali je i pozvao radnike da i dalje vjeruju sindikatima, članovima štrajkaškog odbora, jer samo se oni, bez ikakvih drugih političkih implikacija, bore za prava radnika zakonskim putem.

– Istina je da je oko tisuću radnika Uljanika, iako smo se dogovorili da ćemo u petak ostati u krugu tvrtke, izišlo na ulice Pule, došlo do središta grada i zgrade županije, nagovoreni od nekih ljudi koji su podlegli nervozi. Mi smo iz sindikata i odbora za to vrijeme bili na sastanku s gradonačelnikom Borisom Miletićem i županom Valterom Flegom kako bismo doznali što su napravili u Bruxellesu. No, sastanak smo prekinuli kako bismo otišli među radnike i smirili tenzije – dodao je Šverko.

Boris Cerovac iz sindikata Jadranska plovidba, član štrajkaškog odbora, napomenuo je da nastavljaju pratiti kako će se rasplesti situacija s brodogradnjom.

Iako su radnici 3. maja najavili da će u ponedjeljak izići na ulice jer je blokada njihova računa prijetila da neće moći dobiti plaće, do toga neće doći. Ipak, svi se nadaju da će račun riječke tvrtke biti deblokiran kako bi mirnije dočekali obećanu i osiguranu plaću za kolovoz. Stručne službe Uljanika završile se sve potrebne radnje i novac je transferiran. Nakon isplate plaća, na prvome mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe – priopćeno je u petak iz Ureda korporativnih komunikacija Uljanik grupe.

>> Pogledajte i kako je izgledao prosvjed radnika Uljanika i 3. maja

Ključne riječi

Komentara 11

ZD
zdepar
16:22 31.08.2018.

molim vas samo nemojte ništa raditi da ne pravite veću štetu

Avatar rubinet
rubinet
20:57 31.08.2018.

Tek od ponedjeljka opet rade? A zašto ne od subote? Što će im vikend? Od čega se imaju odmoriti? Zašto ne nadoknade izgubljena dva radna dana? Samo da im je ne raditi!!!

JI
Jure i Max
15:53 31.08.2018.

Bando crvena neka vam place da Miletic i Bero...pljackate gradjane Hrvatske vise nego Hdz....😅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije