Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oko plaća

Štrajk željezničara: diljem Njemačke zaustavljeni međugradski vlakovi

Štrajk u Njemačkoj
Foto: Peter Steffen/DPA/Pixsell
1/2
10.12.2018.
u 07:53

Sindikat traži povećanje plaća od 7,5 posto, dok su državne željeznice ponudile pet posto u dvije faze i jednokratnu isplatu 500 eura

Štrajk željezničara zbog spora oko plaća s poslodavcem zaustavio je u ponedjeljak širom Njemačke međugradske vlakove, objavila je željeznička tvrtka Deutsche Bahn.

Četverosatni štrajk bi se trebao završiti u 9 sati, no glasnogovornik Deutsche Bahna rekao je da su kašnjenja i otkazivanja trajati čitav dan.

Štrajk je organiziran nakon što je u subotu sindikat EVG-a napustio pregovore o plaćama s tom željezničkom tvrtkom.

Foto: Peter Steffen/DPA/Pixsell

Štrajk će pogoditi putnike na lokalnim, regionalnim i dugim linijama, kao i teretni promet.

EVG traži povećanje plaća od 7,5 posto, dok su državne željeznice ponudile pet posto u dvije faze i jednokratnu isplatu 500 eura.

U Deutsche Bahnu tvrde da bi plaće tako narasle 7,1 posto.

Tvrtka smatra da je odluka sindikalaca da prekinu pregovore izazvala "posve nepotrebnu eskalaciju" koja će naštetiti putnicima za božićne blagdane.

Pogledajte i video štrajka radnika Uljanika:

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
14:47 10.12.2018.

Sve ekonomija cvjeta raste .Place iste sad i prije dvadeset pet god.Kad sam dosa u Njemac cigarete bile pet maraka sad blizu sedam eura! Tako benzin tri put skuplji pregrambeni proizvodi. Zatim auto bilo trideset tisuca maraka nopvo. Sto je bilo maraka sad Eura. Naj obicnijija kaseta AUDI A1 stoji dvadeset pet tisuca eura smjesno. Dvadeset god trebas zato radit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije