Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
46 10°C
 • Avatar Ernest_Fulir
  Ernest_Fulir:

  Pozivam sve roditelje koji pošteno i mukotrpno rade i plaćaju poreze kako bi se njihova djeca školovala i kako bi jednog dana postala cijenjeni stručnjaci, a ne sindikalni uhljebi, da se u pravednom gnjevu okupe u srijedu na Markovom trgu ... prikaži još! i drugovima sindikalistima uživo malo "objasne" kako stoje stvari.

 • Avatar vitez
  vitez:

  Povijest Sveučilišta u Zagrebu datira od srednjeg vijeka kada su, zagrebački biskup Stjepan II Babonić (1225.-47.) i bl. Augustin Kažotić (1303.-22.), radili na uspostavi studija bogoslovije i filozofije. Pravi počeci visokog školstva javnog karaktera javljaju se 1607. godine otvaranjem isusovačke ... prikaži još! gimnazije na kojoj je započeo filozofski studij 1662. godine. Formalni početak Sveučilišta u Zagrebu smatra se 23. rujna 1669. godine kada su diplomom rimskog cara i ugarsko-hrvatskog kralja Leopolda I. priznati status i povlastice sveučilišne ustanove tadašnjoj isusovačkoj Akademiji u slobodnom kraljevskom gradu Zagrebu.

 • kapunjohan:

  Prosvijetari stvarno pretjeruju i prave se ,,važni,, više nego što je opravdano. Oni ipak imaju svaki mjesec plaču a ponešto im i praste svake godine ,možda po njima premalo ali ipak nije sve tako crno kao što žele prikazati. Kažu ... prikaži još! sad trebaju nova znanja , pa to svaki dan trebaju i drugi zaposleni , njihova ljudska i stručna dužnost da se sami trude da bi svojim znanjem dokazali da imaju pravo na posao kojega rade inače će u znanju jako zaostati za svojim učenicima od kojih mnogi sami stiču dodatna znanja. Floskula ,,škola za život,, kao zahtijeva neka nova znanja koja im dosad na žalost nisu bila poznata a uglavnom se traže nove metode rada koje bi učenicima omogućile da lakše savladavaju obstojeća ,,školska znanja,, i da se izbaci čim više balasnih stvari i piflanja- znanje nek se usvaja metodološki i uz razmišljanje itd. Ako učiteljsko znanje nije u stanju tome slijeditin onda im nije ni mjesto u prosvijeti. Ovaj ciklički cirkus mora prestati i škole trebaju početi raditi.

Još iz rubrike Vijesti

Darko Horvat
'PROTIV NASILJA'

Horvat o spaljivanju lutke: Ako je šala, nekako mogu razumjeti, drugačije nikako

Koronavirus u Italiji
U ITALIJI 4. ŽRTVA KORONAVIRUSA

Sastao se Krizni stožer u Hrvatskoj. Divjak školama: Otkažite putovanja u Italiju

5
Predsjednik Milanović položio vijence na groblju Mirogoj
Karneval u Imotskom

Milanović osudio paljenje lutke gej para s djetetom: Tražim njihovu javnu ispriku

13