Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Batinić:

'Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati'

U sjedištu HNS-a Ivan Vrdoljak i Milorad Batinić održali konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
17.10.2019.
u 12:33

Batinić drži da je premijer Andrej Plenković u ovom trenutku posegnuo za pragmatičnim rješenjem

Analiza i revizija koeficijenata složenosti čak je i važnija od povećanja plaća od 6,12 posto, ocijenio je danas predsjednik saborskog Kluba zastupnika Milorad Batinić upozorivši da ta informacija prolazi ispod radara zbog vijesti o rastu plaće svim državnim i javnim službenicima.

– Smatram da je ovo prilika da se korigiraju nepravde koje su počinjene prosvjeti i učiteljima, vjerujem da će se na koalicijskom sastanku čuti konkretni koraci u tom smjeru. HNS će se i dalje zalagati da se isprave koeficijenti. Ova je odluka plod promišljanja premijera, ali i onoga na što smo dugi niz mjeseci ukazivali – rekao je Batinić koji drži da je premijer Andrej Plenković u ovom trenutku posegnuo za pragmatičnim rješenjem.

– HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo – odgovorio je pak na pitanje što će sljedeće HNS uvjetovati Vladi.

Naglašava i kako štrajk u školama nije problem njegove stranke.

– Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema ni naš problem. Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio i time otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore – kaže Batinić.

Sinoć je u Saboru raspravljen oporbeni zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, a očekivano, HNS će glasati protiv opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića. Batinić priznaje da u zdravstvu postoje problemi i ne rješavaju se dinamikom kojom bi htjeli, ali, to nije resor HNS-a, pa ga ne može ni komentirati, zaključio je Batinić.

Video: Konferencija za medije sindikata oko izjave premijera o povišici plaće

Komentara 19

Avatar navijač
navijač
13:18 17.10.2019.

Neka onda sindikati isplate i dnevnice za to vrijeme štrajka a ne opet kao i za brodogradilišta i sve ostalo , obićni radnici i porezni obveznici kpji imaju naj manje a šute.

PE
pežo
13:17 17.10.2019.

sindikati će platiti učitelje za vrijeme štrajka

BU
burza
13:22 17.10.2019.

Blago onom tko vjeruje naslovu njegovo ce biti kraljevstvo nebesko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije