Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na Sredozemlju

Strahuje se da se utopilo najmanje 130 migranata

Boat packed with migrants shipwrecks off Libya, more than 100 feared dead
Foto: FLAVIO GASPERINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.04.2021.
u 12:28

U moru je pronađeno desetak tijela u blizini prevrnutog gumenog čamca za kojeg se pretpostavlja da je prevozio 130 ljudi.

Francuska humanitarna organizacija SOS Mediterraneea izvijestila je kao su u potrazi za brodovima prepunim migranata u Sredozemnom moru pronašli deset tijela koja su plutala u blizini prevrnutog gumenog čamca za kojeg se vjeruje da je prevozio 130 ljudi. 

Također se traga i za drvenim čamcem u kojem je bilo oko 40 migranata, rekao je glasnogovornik SOS Mediterraneea. 

Tri trgovačka broda pomogla su spasilačkom brodu Ocean Viking u potrazi za brodovima u međunarodnim vodama, sjeveroistočno od libijskog Tripolija.

SOS Mediterranee navodi  da je trgovački brod MY ROSE pronašao tri tijela u vodi, a avion Frontexa je ubrzo nakon toga uočio gumeni čamac. Kad je Ocean Viking stigao na mjesto događaja pronašao je deset tijela. 

Agencije UN-a pozivaju da se ponovno pokrenu operacije traganja i spašavanja na Mediteranu pod vodstvom država i da se zaustavi povratak migranata u "nesigurne luke".

Međunarodna organizacija za migracije UN-a (IOM) objavila je u izvješću krajem ožujka da je prošle godine na moru stradalo više od 2200 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

MG
milerazbojnik@gmail.com
13:49 23.04.2021.

uvjek je to tako dok jedni traže bolji život i bježe drugi na njihovoj muci mlate pare tamo kod njih jer su sigurno platili a i ovi tu naši a vlasti opet mudruju umjesto da vele nema na takav načinn ulaska u uniju ko god bude na taj način ulazio bit če vračen jer više ne primamo po tom principu nikog negop ga vračamo nazad a uzet čemo si koliko mi budemo trebali a največa greška od sviju je upravo u tom što se to dopustilo umjesto da sesva humanitarna pa čaki novčana pomoč slala tamood hrane pa čak i gradnje novih objekata i niko da dođe pameti ljudi ginu na sve načine i točka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije