Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vještačenje Boška Šapića

Strah, panika, ljutnja i bijest u trenutku zločina

boško šapić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.10.2015.
u 22:44

Sudac Ante Ujević tražio je dodatno psihijatrijsko vještačenje obzirom da sudsko vijeće još nije zauzelo stav kako je došlo do obračuna dvojice mladića, obzirom na suprotne iskaze svjedoka

        Boško Šapić je prosječno inteligentna osoba s elementima narcisoidne i paranoidne strukture ličnosti, ali nije patološki ljubomoran, niti posebno nesigurna osoba. U trenutku inkriminirajućeg događaja, teško je točno odrediti koji su osjećaji prevladavali, ali sudeći po cjelokupnoj dokumentaciji koju posjedujemo, izjavama svjedoka, te nakon ispitivanja optuženoga, jasno je da su njegovi osjećaji bili izmiješani; od straha i panike, do bijesa, ljutnje i srdžbe koji su kulminirali agresivno, destruktivnim ponašanjem – kazala je Nadica Buzina, psihijatrica Klinike za psihijatriju Vrapče koja je radila dodatno psihijatrijsko vještačenje Boška Šapića. 

Njemu se sudi za dvostruko ubojstvo u Vojniću u studenom 2013. Optužnica ga tereti za ubojstvo i teško ubojstvo iz niskih pobuda Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića ispred kafića Heart gdje je bio s djevojkom Viktorijom.

Sudac Ante Ujević tražio je dodatno psihijatrijsko vještačenje obzirom da sudsko vijeće još nije zauzelo stav kako je došlo do obračuna dvojice mladića, obzirom na suprotne iskaze svjedoka. Inzistirao je da se pojasni koji su osjećaji kod Šapića prevladavali u slučaju da je sam zaustavio automobil i krenuo u obračun s Alavinom, te u slučaju da je zaustavljen, da ga je Alvin Horvatić izvukao iz automobila i napao, nakon čega se dogodila tragedija.

O tome, naime, ovisi koliko će dugo Šapić biti u zatvoru.

– Ukoliko je Šapić sam stao, izišao iz automobila i krenuo u obračun, prevladavao je bijes, ljutnja, srdžba, agresija, no ukoliko je izvučen iz automobila, kod njega su isprva prevladavali strah i panika, a nakon toga srdžba i bijes koji su prerasli u destruktivno ponašanje kako bi se obranio od napada – dodala je Nadica Buzina.     

>> Sudac Ante Ujević tražio dopunu psihijatrijskog vještačenja Boška Šapića

Komentara 6

Avatar CHOW
CHOW
10:04 23.10.2015.

Samoodbrana, i

Avatar CHOW
CHOW
10:07 23.10.2015.

....evo njega na slobodi.

Avatar dario554433
dario554433
15:25 23.10.2015.

a možda je: "nemir i strast" - Azra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije