Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PELJEŠKI MOST
Povratak na članak

Strabag krenuo s cestom, a već je sve spremno za izradu čelične konstrukcije mosta

Strabag je posao izgradnje pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i sa Pelješke strane ugovorio za 478.3 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom dovršetka od 33 mjeseca.

Komentari 53

ZA
!zagreb!
14:35 13.11.2019.

A šta kaže Bakir? Jel može?

VL
NE
Neonacionalist
14:13 13.11.2019.

Ipak nije moglo bez Strabaga , ha ha ha

VL
JA
Jania
14:17 13.11.2019.

Dobro je čuti da sve ide po planu. Što će sad dežurni katastrofičari?

VL
PR
prajdali100
14:40 13.11.2019.

Josipe ti si kralj !Zaista.Uvijek donosiš lijepe vijesti,donosiš optimizam za razliku od mnogih koji nas naprosto guše crnilom i defetizmom.

VL
DU
Deleted user
16:17 13.11.2019.

Zahvaljujući Miloradu Dodiku, sve će biti okončano bez arbitraža.

VL
ZE
Zeton
14:08 13.11.2019.

Gdje su nestali naši cestograditelji i mostograditelji? Imali smo najbolje stručnjake na svijetu za gradnju mostova, a danas nismo u stanju napraviti niti prilazne ceste.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:39 13.11.2019.

Susjedi budite kulturni inace nema radnih dozvola za vase clanove obitelji.

VL
NI
Nini istrijan
19:40 13.11.2019.

Ovi ce prije zavrsiti peljeski most i prilazne ceste nego mi bolnicu u Puli koja sada gradi vec punih 5 godina od kamena temeljca.I onda se pitaju nasi zasto dajemo poslove strancima!?

VL
PR
prokurator
22:44 13.11.2019.

kako je to prekrasno.. kapitalni državni projekt, a nigdje hrvatske firme, niti radnika.. 410 kineza i 60 hrvata. to je slika budućnosti koja dolazi.

VL
XM
xman100
23:28 13.11.2019.

Strabag - glavni trol sa svojim žalbama na natječajima u Hrvatskoj. Zašto ne bi hrvatske građevinske firme otišle u Austriju i radili ovo što radi Strabag u HRu? Prijavljivali se na sve javne natječaje i pisali žalbu na žalbu, kočili projekte, drukali ih u zdrav mozak... Navodno su to pravila EU, kaže Butković, da se svatko može do mile volje.

VL
DU
Deleted user
18:44 13.11.2019.

Trenutno imamo stvarno najbolju vladu svih vremena, nepobitna činjenica da su u svim resorsima čuda napravili, ali usput se mora i to reči da nikada dosada nismo imali takvu nesposobnu opoziciju i to su nepobitne činjenice

VL
NA
naskvarner
16:53 13.11.2019.

Nakom dva mjeseca,slike sa dronom koje nemozes da otvoris-paceraj. Da je to izgradnja javnog zahoda imali bi slike svaki dan .

VL
ZV
zv6s60
17:02 13.11.2019.

Nema od mosta niš!...Jos jedan Plenkovicev biser,on i kraljica u misiji skupljanja dragog kamenja temeljca.....Tko ce ljepse nanizati...EU traži da prije pocetka gradnje Pelješkog mosta riješimo granicu s BiH.. posrijedi rješavanje pravnog pitanja razgranicenja morske granice bez cijeg rješenja see ne može zapoceti gradnja mosta.... ili bolje receno, ne ce se moci poceti graditi nema kredita iz EU...... pet ( 5 ) vlada gradi taj most , Sanaderova, Kosorkina ,,Oreskoviceva, Karamarkova i sad Plenkoviceva izgradili do sada 2 stupa..................... jel oni to udaraju kamen temeljce samo u vrijeme izbora ??

VL
KD
Knez Drpimir
14:26 13.11.2019.

Nigdje na simulaciji ne vidim naplatne kućice poput onih na Krčkom mostu ili Učki?

VL
TR
tracy
19:06 13.11.2019.

koliko nam naplate prelazak ?? kao krcki most koji se placa od franje josipa. jedno 20 ojero tam i 20 vam

VL
ZV
zv6s60
17:01 13.11.2019.

slijedi jos jedan hadezeov uspijeh............atraktivno i interesantno ce biti slusat anemicnog kada bude morao to objasnit svojoj stoki sitnog zuba Mislim da nije gotovo,tu je pelješki most,tu je Bosna i Hercegovina,ali niti sa Srbijom nije bilo razgranicenje... ima još tuu posla polako, gdje žurite... To je jedna vrsta tragedije što je Hrvatska izgubila Savudrijsku valu, i toga još..., ali sada ce se tek otvoriti Pandorina kutija. Da se ne povjeruje..., Izetbegovic se sjetio sada da nisu na moru definirane granice izmedu Bosne i Hrvatske, a Plenkovic ga naziva prijateljem kao i slovenske politicare. Crna Gora nije odustala od Konavalja i nekih još južnih djelova Jadrana, a tek Srbi ce nam ga zasoliti u istocnoj Slavoniji kao i republika srpska u Posavini.

VL
MO
mob
18:11 13.11.2019.

Plenkovic, Kraljica i HDZ kadrovi narusavaju BiH suverinitet i pravo izlaza u medjunarodne vode i to pod izgovorom gradnje mosta na Peljescu...........Ono da im je stalo do spajanja HR teritorije, a ne komadanja Bosne drugim metodoma od krivoustog i too pod utjecajem zapadnohercegovackog pizza dobavljaca iz Kanade, napravili bi tunel i kao bonus ne bi u opce morali zatvarati tunel zbog bure svakih par dana kao sto bi most ako ga kojim cudom i naprave............. Most se ne ce graditi do opceg sporazuma sa BiH, ........HDZ je i taj nepostojeci sporazum falsifikirao i lagao EU komisiju kad su kamcili od njih pare tako sto su ih slagali da imaju od BiH pristanak,........ a zadnji put kad se o tome ocitovalo BiH predsjednistvo bili su sva tri clana predsjednistva BIH protiv i to je bilo 2008 godine................ Znaci ne radi se tu o gradnji mosta i potrebi spajanja Hrvatske, ovdje se radi o pokusaju narusavanja BiH suvereniteta........ potpisuju ugovore.... nisu dogovorili sa Bosnom sve u vezi spornih granica na tom podrucju.....opet..... Dobar pocetak, samo naprijed...... pa na sudove, ...Sve je to Brkic dobro podmazao i posložio uz podršku Plenkija.....palo je nešto kešovine, obecanja i stvar opet štima....aa Bosancima najbolje jer koriste situaciju........ofce zadovoljne...

VL
ZV
zv6s60
17:00 13.11.2019.

Potez s Pelješkim mostom Dodik je obecao Kolindi !!... tisuce puta sam napisao.....Nema od mosta niš!...Jos jedan Plenkovicev biser,on i kraljica u misiji skupljanja dragog kamenja temeljca.....Tko ce ljepse nanizati...EU traži da prije pocetka gradnje Pelješkog mosta riješimo granicu ss BiH..!!!! posrijedi rješavanje pravnog pitanja razgranicenja morske granice bez cijeg rješenja se ne može zapoceti gradnja mosta.... ili bolje receno, ne ce se moci poceti graditi nema kredita iz EU...... pet ( 5 ) vlada gradi taj most , Sanaderova, Kosorkina ,,Oreskoviceva, Karamarkova i sad Plenkoviceva...Dodik brani njihove interese...bbbuuuaahhh....Hvala Milorade, zaštitnice Srba u BiH ...p.s....ja sam Hrvat sa Domovnicom....dakle ne trudite se !!!

VL
MO
mob
17:44 13.11.2019.

Nastavlja se igra oko izgradnje mosta za naivne ofce !!...sad na žderacinu i lokacinu, pa ukapanje kamena temeljca i veselje, pa draga braca kinezi da prionu na posao...Nekoliko velikih pitanja ostaje otvoreno : Koliko provizije za dodijelu radova Kinezima je dobio HDZ ,koliko Plenkovic ,koliko Butkovic te koliko ce se platiti Sudu da bi odbio tužbu od Austrijskoga Strabagea !.... ZNA SE ! HDZ je uvijek VJERODOSTOJAN pa za desetak godina ce neki od ovih aktera biti u pritvoru ,pa na sudu te onda na slobodi poput Smranadera !.... To je sve unaprijed izplanirano !!! Cak se Remetinec modernizira unaprijed tako da bi ova korumirana banda imala konfortnije uvijete privremenoga boravka u pritvoru tako da se osjecaju kao na višegodišnjome ili višemjesecnome odmoru !.... Remetinec je za kradezeovce neka nova vrsta vrhunskih i modernih toplica gdje se izvrsno odmore od mita,korupcije i kriminala !.... Pa vidili smo nekoliko puta kako politicari izlaze iz pritvora potpuno relaksirani ,potpuno iztrenirani poput manakena,pucaju od zdravlja ,psihicki pripremljeni i spremni za nove pobjede u njima najdražoj igri KRONOPOLI ili kako Hrvaticama i Hrvatima na uncikovit nacin pokrasti novac i imovinu te njih onda uputiti trbuhom za kruhom u tudinu !....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.