Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon smjene

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara daje podršku V. Bosanac

vesna bosanac
Goran Ferbezar/PIXSELL
01.07.2013.
u 16:19

Pokušaj oduzimanja dostojanstva i poštovanja nekome kao što je Vesna Bosanac vrijeđa svakoga tko drži do najvećih ljudskih i profesionalnih vrijednosti pa i sve nas branitelje i stradalnike, priopćili su iz Stožera

– U povodu razrješenja s dužnosti ravnateljice Opće bolnice Vukovar Vesne Bosanac, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara obratio se javnosti priopćenjem u kojem navodi da je Vlada RH ovim činom pokušala oduzeti dostojanstvo i poštovanje vukovarskoj heroini.

– Pokušaj oduzimanja dostojanstva i poštovanja nekome kao što je Vesna Bosanac vrijeđa svakoga tko drži do najvećih ljudskih i profesionalnih vrijednosti pa i sve nas branitelje i stradalnike čija će počasna građanka ostati u našim srcima dokle god kucaju. Zato budite uvjereni da Vesna Bosanac, kao što nije nikad pa ni pred vukovarskim krvnikom majorom Šljivančaninom, neće sagnuti glavu i šutjeti ni pred vašom nepravdom, nepoštenjem i politikantstvom – navodi se u priopćenju Stožera. Upozoravaju i da je Bosanac razriješena bez ikakva relevantnog razloga i smijenjena uz trivijalno obrazloženje sanacije nečega što nikada nije bilo tržišna kategorija. Za građane Vukovara, ističe se, Vesna Bosanac bila je i ostala heroina, vrhunska liječnica i humanitarka.

– Znate li, gospodo na vlasti, da nama građanima Hrvatske i Vukovara, braniteljima i stradalnicima u stvarnom i simboličnom smislu vukovarska bolnica znači mjesto iznimno posebnog pijeteta, kao i naši nestali, Trpinjska cesta, Budžak, Lužac, Sajmište, Mitnica, kao Hrvatski radio Vukovar, Ovčara. Ovo je politička igra na čijem ste čelu Vi i koja će vas pratiti i nakon vaših života. Odluka spram ratne i poratne heroine, vrhunske liječnice i osobe, istaknute humanitarke koja je bezbroj puta svugdje u svijetu osvjetlala obraz Hrvatskoj. Znate li uopće koliko je života spasila, koliko zaštitila, koliko je operacija učinjeno i u kakvim uvjetima, kakva je bila vukovarska bolnica i kakva je danas – piše u priopćenju Stožera.

>>‘Ovo je politička smjena za koju sam saznala preko interneta’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije