Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će dvije kolone

Stožer: Vukovar 18. studenog neće biti gostoljubiv za vladajuće

'17.10.2013. Vukovar - Brojni gradjani ispred zgrade ureda gradonacelnika Zeljka Sabe uoci sastanka premijera Zorana Milanovica i predstavnicima Stozera za obranu hrvatskog Vukovara. Gradjani su svoje
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
29.10.2013.
u 18:57

Osnovni je razlog tome što u Vladi nema političke volje da prestanu s kršenjem zakona i Ustava. U provedbi odluke imamo podršku braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske, kažu u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

Kako sastanak u Zagrebu između predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i predstavnika Vlade RH nije dao rezultata, predstavnici Stožera donijeli su odluku o prekidu daljih razgovora s državnim vlastima, ali i da će Vukovar 18. studenoga, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, biti negostoljubiv vladajućima.

– Osnovni je razlog tome što u Vladi nema političke volje da prestanu s kršenjem zakona i ustava. U provedbi odluke imamo podršku braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske. Našu negostoljubivost pokazat ćemo na više načina, o čemu će građani uskoro biti obaviješteni. Svakako da je to i odvojeni protokol, kao i druga Kolona sjećanja, jer mi ne želimo koračati u koloni zajedno s onima koji nemaju osjećaja i stvarnog pijeteta prema žrtvama u Vukovaru, rekao je na večerašnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik Stožera Igor Gavrić. Ukazao je još jednom da su predstavnici Stožera išli za Zagreb kako bi argumentirano predstavili stanje u Vukovaru, ali da iz Vlade izostaje bilo kakva politička volja za dogovorom. Tako neće biti niti provjere Popisa stanovništva u Vukovaru za koji u Stožeru smatraju da je falsificiran.

– Nažalost je tako, ali mi smo dobili odgovor po koji smo išli. Dvojezične ploče ostaju u Vukovaru. Zbog toga ćemo uskoro započeti i s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma kada je riječ o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar. O referendumskom pitanju odluku će uskoro donijeti naš pravni tim. U svakom slučaju sigurni smo da ćemo prikupiti dovoljan broj potpisa i da će referendum proći – najavio je Gavrić.

>>Milanović i Stožer bez dogovora: 'Vlada i Sabor krše zakon!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije