Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljanje širenja virusa

Stožer odobrio uvođenje novih mjera u Otočcu: 'Ako bude potrebno, zabranit ćemo rad škola'

U Rijeci započeo s radom Drive-in centar za testiranje na COVID-19
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
08.09.2020.
u 18:15

Utvrđeno je da nitko od oboljele djece i zaposlenika ovih dana nije bio u školi ni u kontaktu s drugim učenicima i zaposlenicima

Nacionalni stožer Civilne zaštite odobrio je Gradu Otočcu protuepidemijske mjere za zaustavljanje širenja koronavirusa jer je ovih dana u tom gradu, kao maloj sredini, 27 aktivnih slučajeva oboljelih od covida-19.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac rekao je za Hinu da od ponoći "stupa na snagu odgađanje svih odgodivih manifestacija, ograničavanje broja ljudi na obiteljskim okupljanjima na 20, na svadbama i pokopima na 50, te se zabranjuju posjeti Domu za starije i nemoćne sljedećih mjesec dana".

Također, do daljnjega se u školi moraju nositi maske (osim nižih razreda) bez obzira na osiguran razmak, a maske se moraju nositi i u ugostiteljskih objektima, osim za stolom pri konzumaciji jela i pića.

Na izvanrednoj sjednici Stožera Grada Otočca odlučeno je da će se i dalje održavati nastava u osnovnoj i srednjoj školi jer je utvrđeno da nitko od oboljele djece i zaposlenika ovih dana nije bio u školi ni u kontaktu s drugim učenicima i zaposlenicima.

„Ako bude potrebno, zabranit ćemo rad škola s nastavom uživo i organizirati je na daljinu, ali smatramo da to sada nije potrebno“, rekao je Kostelac.

Pooštravanje mjera u Otočcu jako je važno kako bi se spriječilo širenje zaraze jer, usporedbe radi, 27 aktivnih slučajeva u Otočcu jednako je kao da je u Zagrebu 2000 oboljelih, i to moramo zaustaviti, zaključio je Kostelac.

Komentara 8

VE
Ventilator2
18:59 08.09.2020.

Kojim to točno člankom ustava stožer može išta zabraniti?

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
19:23 08.09.2020.

Najrealnija dijagnoza ove situacije je vrhunska Bregovićeva pjesma: "Ovo je Balkan, Balkan"...

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
19:20 08.09.2020.

I ovako je upitno znanje koje djeca primaju u normalnim okolnostima poradi porasta opće debilizacije, a kamoli onlajn nastavom. Upropaštena generacija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije