Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove mjere

Stožer od ugostitelja traži da stišaju glazbu u kafićima?

Zagreb: Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Tomislav Pavlek/PIXSELL
28.09.2020.
u 09:52

S obzirom na to da se virus korone širi uglavnom kapljično, dijelom i aerosolom, svako pojačavanje govora ili pak vika pomažu mu u širenju

Nacionalni stožer civilne zaštite planira uvesti nove mjere za ugostiteljske objekte.

Naime, kako doznaje Jutarnji list iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, uskoro kreću u razgovore s predstavnicima ugostitelja u kojem će se pokušati dogovoriti smanjenje buke u ugostiteljskim objektima, a tome bi trebalo pridonijeti i smanjenje decibela iz zvučnika što bi 'snizilo' ton razgovora posjetitelja, o čemu ovisi kolika će biti snaga širenja virusa.

Hladnije vrijeme sigurno će povećati broj onih koji će u kafićima i restoranima sjediti u zatvorenim prostorima u kojima je obično glasna glazba, a onda i sami gosti pojačavaju svoj govor. S obzirom na to da se virus korone širi uglavnom kapljično, dijelom i aerosolom, svako pojačavanje govora ili pak vika pomažu mu u širenju.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
10:46 28.09.2020.

I-Iitlerizacija se širi

IB
iva.begovic
08:09 01.10.2020.

U Njemačkoj je jučer zabilježeno 1087 novih slučajeva zaraze konoravirusom. Na 80 miliona stanovnika to je kao da je u Hrvatskoj bilo 54 nova slučaja (4 miliona) . A bilo je više od 200 što znači da je u nas prevalencija četiri puta veća nego u Njemačkoj. Berlin jučer 36, a Zagreb 44 pa usporedite. I dalje se ide po kafićima i nadvikuje jer su kafići, i prije bili, a sada pogotovu - disko uz sjedenje.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
11:03 28.09.2020.

kafici ce biti glavni uzrok zaraze zatvoriti i i gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije