Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI I UPUTE ZA TURISTIČKU SEZONU

Stožer objavio upute za pojačano kažnjavanje svih onih koji krše epidemiološke mjere

Zagreb: Stožer objavio kako je zaprimljeno 1500 nuspojava na cijepiva protiv koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
19.03.2021.
u 16:42

Uputa o pojačanom kažnjavanju svih onih koji krše mjera ističe kako se gosti mogu posluživati isključivo na terasama.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je upute za najavljeno pojačano kažnjavanje kršitelja mjera i za donošenje mjera za pripremu turističke sezone. Podsjećamo, pojačano kažnjavanje su najavili na današnjoj konferenciji za medije. 

Pojačano kažnjavanje kršitelja mjera

Prva uputa odnosi se na pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera. U njoj stoji da su svi stožeri civilne zaštite obvezni organizirati pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svom području, pri čemu posebno treba pažnju obratiti na mjesta mogućih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Ističu da se gosti mogu posluživati isključivo na terasama, te da je nužno pripaziti i na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena. 

U uputi stoji kako područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite imaju obvezu stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata radi koordiniranja provođenja nadzora mjera. Uputu je potpisao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Uputa - pojačani nadzor 

Uputa za turizam

U drugoj uputi i to onoj koja se odnosi na mjere za pripremu turističke sezone stoji da su lokalni stožeri civilne zaštite obvezni  stupiti u kontakt s turističkim zajednicama s njihovog područja te da, ako za to postoji potreba, predlože uvođenje nužnih mjera. Oni će morati svakog tjedna utorkom do 12 dostaviti podatke o broju turista na području njihove županiju. 

I tu uputu potpisao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Uputa - turistička sezona

 

Komentara 9

SO
Sir Oliver
16:52 19.03.2021.

Otvaraj sve, prvenstveno granice, sluge farmaceutkih kompanija!

Avatar BOSNAROSNA
BOSNAROSNA
19:26 19.03.2021.

Otjerat te taj stozer i zivte normalno, kao sto je Guverner Texasa rekao ja vam netrebam govoritt sta cete raditi u zivotu budite odgovorni Skino sve restrikcije... treba vam neko iz Stozera da kaze kako ces se ponasati prema jacojj GRIPI a brojeve koje lupaju znaju da koriste PCR test koji je i dizajniran da je manipulativan do bola, jel se iko upitao zasto samo PCR i nista vise na svjetu nemoze otkrit virus.? zasto samo Vakcina za ljek? zasto ne onaj ljek sto je Trumpu pomogao? Zato sto ljek ti uzimas a Vakcinu ti oni daju nemozes sam? zasto nemozes? uzet iglu i zabit je u mesu i pristisnut? Nemozes jer oce da su sigurni da su te shebali... Sta rade odgovor nije adekvatan situaciji koja se desava... Hrvati postli dio Globalne mafije... SRAMOTA

HR
Hrabraja
17:44 19.03.2021.

Neka prvo sebe kazne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije