Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Vukovar i izbore

Stožer i HVIDRA 17.11. počinju skupljati potpise za referendum

josip periša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2013.
u 12:15

Odluku o prikupljanju potpisa za prijevremene izbore donijeli smo na prošlom sastanku i sad smo je ponovno aktivirali zbog niza problema i pitanja koje ova Vlada ne rješava, rekao je Josip Periša

Stožer za obranu Vukovara i HVIDRA 17. studenog počinju prikupljati potpise za referendum o proglašenju Vukovara mjestom pijeteta, a ujedno će prikupljati potpise za pokretanje izvanrednih izbora. Na referendumskim pitanjima još rade, a javnosti će ih predstaviti početkom idućeg tjedna. Na konferenciji za medije u prostorijama HVIDRE govorili su Tomislav Josić ispred Stožera, Josip Periša i Josip Đakić iz HVIDRA-e.

- Vukovar je simbol Domovinskog rata pripada braniteljima iz svih dijelova Hrvatske koji su ga branili, dakle to nije pitanje Vukovara i njegovih građana nego građana Hrvatske. HVIDRA nam stoji na raspolaganju i vjerujemo da ćemo uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za početak promjena u ovom društvu, rekao je Josić. Na sastanku koji je prethodio konferenciji dogovorili su da se ponovno pokrene pitanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

- Odluku o prikupljanju potpisa za prijevremene izbore donijeli smo na prošlom sastanku i sad smo je ponovno aktivirali zbog niza problema i pitanja koje ova Vlada ne rješava, ali najavljuje smanjenje braniteljskih mirovina za 10 posto. Smatramo da više ne smijemo čekati nego da moramo krenuti s prikupljanjem potpisa, rekao je Josip Periša, član Glavnog odbora HVIDRA-e.

Na pitanje kako s potpisima misle pokrenuti prijevremene izbore budući da vladajuća koalicija ima stabilnu većinu u Saboru i da nije izvjesno da će se raspustiti, Periša kaže:

- Skupimo li 10 posto potpisa potrebnih za referendum, poslat ćemo ih Ustavnom sudu da raspiše izbore.

Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić očitovao se na optužbe zviždača Kristijana Petrica, bivšeg predsjednika splitske HVIDRA-e jer ne daje potporu Mijatu Staniću koji godinama ukazuje na milijune izvučene iz HAC-a.

O zviždačima ili ne zviždačima, Mijatu Staniću i autocestama imamo zajednički stav - svi koji su posegnuli u državnu blagajnu neka odgovaraju pred pravosudnim tijelima. Ne želimo se miješati u provođenje istraga, osuđujemo svakoga tko je počinio kazneno djelo i pokrao imovinu, rekao je Đakić. Na pitanje hoće li HVIDRA-a imati vlastitu političku listu na izborima za koje se zalažu, odgovorio je:

- HVIDRA nije politička organizacija, a svaki pojedinac ima pravo baviti se politikom kako mu savjest nalaže, rekao je Đakić.

Komentara 4

NM
nemirno more
17:09 07.11.2013.

Agdje vam je Karamarko?

PO
ponavljac
20:40 07.11.2013.

Iako se slažemsa većinom navedenog , ne mogu ne primjetiti privrženost HVIDRE HDZ-u . kako je ta HVIDRA reagirala kad aje njhova jaca rezala mirovine do 3500 kn , 1500 kuna manje nego što predlaže sadašnja? Šutjeli , jer znaju da su u tim mirovijnama mnogi koji nisu tražili nikakakvu invalidnost, iako kao pripadnici SP i GB su prošli znatno teže terene nego domobrančići i podobni časnici koj isu dobili reume i kojekakve bolesti. kako su reagirali kada je nstavljeno protjerivnaje "nepodobnih" branitleja iz MORH i MUP-a ? Šutjeli. Da li su ijednom rječju zatražili poštenu reviziju invalida ? Nisu . sada se oni kao javljaju o referendumu

NA
Nadalinaaa
16:49 07.11.2013.

Prvo pitanje treba biti: Jeste li za lustraciju? Kad se taj teret antihrvatske prošlosti i sadašnjosti riješi, sve će doći na svoje mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije