Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idućih 10 dana

Stožer donio novu odluku: Od sutra klubovi i kafići mogu raditi do ponoći

Zagreb: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 108 novooboljelih od koronavirusa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
13.08.2020.
u 17:24

Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji, kazao je Capak.

Stožer civilne zaštite donio je novu odluku koja stupa na snagu 14. kolovoza. Naime, noćni klubovi i kafići od sutra mogu raditi do ponoći. Odluka vrijedi deset dana.

"S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi".

Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi  najduže do 24 sata. Navedena nužna mjera počinje se primjenjivati od 14. kolovoza i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera", priopćili su iz Stožera.

''Jučer smo objavili da epidemiolšoka služba sa sanitarnom inpsekcijom ima mogućnost privremeno zavoriti klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea'', objasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Dnevnik.hr.

Video: U Zagrebu je zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom

''Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali'', kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta. ''Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji'', otkrio je Krunoslav Capak.

Ključne riječi

Komentara 58

ST
stefj
17:57 13.08.2020.

Hm, dobro. Za Italiju je bilo za očekivati da dođemo na crvenu listu i to bas sad kada im kreću praznici. Moramo paziti za srednju Europu, od tu nam dolazi većina turista... Tu će politika odigrati najveću ulogu...

ZV
Zvjerko1
17:38 13.08.2020.

I kako će ta odluka pridonijeti smanjenju novozaraženih? Virus izlazi tek iza ponoći ili...

DU
Deleted user
19:29 13.08.2020.

Tih 180 je sigurno puno, ako usporedimo s brojkama od prije. Ali s druge strane, koliko je obala krcata, to i nije neka katastrofalna brojka. Cijele županije manje od 10 - ne čini mi se kao razlog za paniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije