Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepovoljna situacija

Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije traži produljenje strožih mjera

Gradska svakodnevnica u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
12.03.2021.
u 11:22

Načelnik Stožera CZ DNŽ Joško Cebalo istaknuo je kako je situacija nešto bolja u odnosu na kraj veljače, no još uvijek daleko od zadovoljavajuće

Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Nacionalnog stožera civilne zaštite RH produljenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za šire dubrovačko područje, a osnivačima osnovnih i srednjih škola na području Konavala, Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika preporučuje se nastavak provođenja modela C nastave, uz iznimku završnih razreda srednjih škola.

Za pet jedinica lokalne samouprave – Ston, Dubrovačko primorje, Dubrovnik, Župu dubrovačku i Konavle – nastavlja se provoditi Odluka Nacionalnog Stožera koja je i ranije bila na snazi uz određene izmjene. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, na prijedlog Županijskog Stožera CZ zabranjena su održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, poslodavcima je preporučena organizacija rada od kuće, odnosno u smjenama te uvođenje kliznog radnog vremena gdje god je takva organizacija rada moguća, a stožerima jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije naloženo je provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera.

Načelnik Stožera CZ DNŽ Joško Cebalo istaknuo je kako je situacija nešto bolja u odnosu na kraj veljače kada je inicijalno uvedeno pooštravanje mjera, no još uvijek daleko od zadovoljavajuće.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije