Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar poharao farmu

Stotinjak praščića ugušilo se u dimu

svinje
Goran Ferbežar/Pixsell
25.03.2013.
u 15:06

Svinje su srušile pregradnu dasku na peći na drva. Daske su se zapalile, a vatra se proširila i na PVC pod.

Beživotna tijela stotinjak praščića i četiri krmače zatekao je Franjo Sudar kada je u nedjelju ujutro zakoračio u farmu u svom dvorištu u Čamagajevcima kraj Donjeg Miholjca. Prizor je bio stravičan. Nesretne životinje ugušile su se u dimu, a požar su same izazvale.

– Svinje su srušile pregradnu dasku na peći na drva. Daske su se zapalile, a vatra se proširila i na PVC pod – izvijestila je kratko Vesna Žnidarić Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Franjo peć loži u hladnim mjesecima kako se svinje ne bi posmrzavale. Riječ je, naime, o mini farmi, odnosno prasilištu. Praščićima nije koban bio plamen, nego dim koji se iz peći i zapaljenog materijala širio prostorijom. Glavu je, doznajemo, uspjelo spasiti samo nekoliko njih, koji su kroz rešetke popadali u vodu.

Vlasnici nisu ni slutili što se događa. Večer prije svinje su obišli i nahranili te se povukli u kuću. Kad je točno te noći vatra izbila, ne zna se. Uzgajivač pretpostavlja da se dim širio satima. Ništa primijetili nisu ni susjedi, bilo je hladno, padao je snijeg pa su se svi zavukli u svoje domove.

teta se procjenjuje na 60.000 kuna. Zgrada nije cijela stradala. Obitelj Sudar živi od uzgajanja svinja. Sretni su, pak, što se vatra nije proširila na susjedstvo pa izazvala još veću štetu.

>>Planula svinjogojska farma Senkovac, životinje spašene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije