Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U BERLINU

Stotine prosvjednika ometalo skup sjećanja na Hitlerovog tajnika

Foto: Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
1/7
19.08.2017.
u 15:49

Neonacisti su se okupili u četvrti u kojoj se nalazio zloglasni zatvor u kojem je Rudolf Hess prije 30 godina počinio samoubojstvo

Nekoliko stotina protuprosvjednika započelo je svoj mimohod kao odgovor na neonacistički skup u Berlinu koji je organiziran kako bi se obilježila 30. godišnjica samoubojstva Rudolfa Hessa, osobnog tajnika Adolfa Hitlera.

Oko 500 neonacista okupilo se oko podnova u blizini željezničke stanice u berlinskoj četvrti Spandau gdje je započeo i protuprosvjed. 

Sudionici na skupu prošli su "intenzivne" preglede u šatorima postavljenim u tu svrhu, objavila je policija. Na ulicama je oko tisuću policajaca kako bi spriječili sukobe između dviju skupina. 

Andreas Geisel, berlinski senator za unutarnje poslove, istaknuo je da je neonacistički skup morao biti u skladu s nekoliko strogih kriterija.

"Iako bih htio zabraniti taj prosvjed, jako smo pažljivo proučili to pitanje i došli do zaključka da temeljni liberalni i demokratski ustroj nažalost vrijedi i za njih", poručio je senator za njemačku radiostanicu RBB Inforadio. 

Komentara 24

KA
kamenjar0404
16:07 19.08.2017.

Ako ovi dodju na vlast,odzvonit ce teroristima i ljevicarima svih vrsta !!!! Bit ce red rad i disciplína !!!!

GO
gooniegoogoo
06:13 20.08.2017.

ukratko, Nijemci protiv ISILa. podrška Nijemcima

RO
robertbruckner
20:22 19.08.2017.

Socijalist/teroristi-zeleni/drogerasi/- sve skupa ravni su IS samo sta se drugacije zovu a stoka jedna stoka druga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije