Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA STOLNOTENISAČICE

Stolnotenisačica Sandra Paović hitno operirana da se ne uguši

13.02.2009.
u 10:58

Zbog problema s disanjem, hrvatska stolnoteniska reprezentativka Sandra Paović hitno je operirana u bolnici u Rouenu u Francuskoj. – Večer prije razgovarao sam s liječnicima koji su mi rekli da neće biti planirane operacije kojom bi joj se napravio otvor na vratu i tako joj se omogućilo da diše bez respiratora.

Strah od infekcije
Objasnili su mi da je to zato što je njezin organizam slab i nije spreman za takva iskušenja te da će se na operaciju koja je neizbježna pričekati neko vrijeme – rekao je Sandrin otac Mišo Paović. Međutim, situacija se tijekom noći i jučerašnjeg prijepodneva dodatno zakomplicirala te je Sandra zbog opasnosti od gušenja jučer ipak hitno operirana.

– Rečeno nam je da je operacija hitna jer bi se Sandra mogla ugušiti. Disala je preko respiratora, ali zbog svih tih ozljeda ona može udahnuti, ali ne može izdahnuti zrak, što je iz dana u dan bio sve veći problem. Sad je postalo kritično i moralo se odmah reagirati.

Sada će moći samostalno disati i svi se nadamo da neće biti infekcije, što bi značilo da se izvukla – zabrinuto kaže otac koji je jučer poslije operacije uspio vidjeti kćer koja je još bila pod narkozom, ali mu liječnici nisu dopustili i da je posjeti. Za kćer kaže da je još uvijek kritično i da je za njihova posljednjeg susreta bila veoma neraspoložena što su liječnici prokomentirali kao normalno stanje jer postaje svjesna situacije i ozljeda.

Ostati uz kćer
– Sandra i dalje ima povišenu temperaturu, ruke pomiče, ali noge uopće ne osjeća. Rečeno nam je da je sada veoma bitno da obitelj i prijatelji budu uz nju i daju joj podršku u njezinoj najtežoj životnoj borbi – rekao je Paović koji će u Francuskoj ostati uza svoju kćer do daljnjega, a supruga bi se ovih dana trebala vratiti u Vukovar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije