Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA

Stolar oštetio kupce za više od 300.000 kuna, nije se nikad pojavio

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
11.07.2019.
u 13:45

Optuženom 33-godišnjaku se suđenje nastavlja na jesen te se tada očekuje i ispitivanje novih oštećenika.

Draženu Filjeviću (33) iz Rijeke se sudi za prijevaru zato što svojim kupcima nikad nije isporučio plaćenu imovinu. Prvi ga je prijavio Aleksandar Svoboda Miše, a zatim su se počeli javljati i drugi koji su bili oštećeni od strane D. Filjevića.

Prema pisanju Novog lista, trenutno je optuženom u jedan sudski postupak objedinjeno sedam optužnih akata i tereti se za 31 kazneno djelo prijevare. Kako kažu drugi građani, pronašli su njegov letak u sandučiću s najavom »akcije od 38 posto niže ugradnje stolarije«, no nakon što su mu uplatili novac, on se nikad nije pojavio.

– U jednom trenutku je obećao da će napraviti posao i to nakon nekoliko mjeseci prepiske ali više nisam pristajao. Sad mi stolariju ugrađuje druga firma, prozor po prozor jer skupljam novac- kazao je svjedok za Novi List.

– Dogovorili smo se za ugradnju ulaznih protuprovalnih vratiju, ugradnju vrata u kući i nove prozore. Garantirao je montažu unutar 25 dana, rekao je da će me to koštati 13 tisuća kuna te da moram unaprijed uplatiti 75 posto ukupne cijene. U kešu sam mu dao 9 tisuća kuna, evo tu je uplatnica, a preostalih 4 tisuće kuna po završetku radova. Početkom studenog 2013. godine potpisali smo ugovor. Nazvao me dva tri puta, ali i nasanjkao. Najavio se jedan dan da će doći, čekao sam ga, čak sam skinuo stare rolete da mu olakšam, ali on nije došao, ni sutra, ni preksutra. Kad sam jednom došao u radionicu na Viškovu njegov radnik mi je rekao da za mene nije ni izdan nalog o ugradnji. Nikad nisam do tada čuo da bi netko na takav način prevario, prvi put mi se to dogodilo, ispričao je svoju priču drugi svjedok, a prenosi Novi list.

Optuženom 33-godišnjaku se suđenje nastavlja na jesen te se tada očekuje i ispitivanje novih oštećenika. Za sada se je oštetio građane za ukupno 300.000 kuna.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije