Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirana majka

Sin joj umro jer mu nisu pomogli, slučaj otišao u zastaru: 'Idemo i do Strasbourga'

Cres: Pokop Aleksandra Abramova (23), studenta ubijenog u Rijeci
Foto: Danilo Pavletić/PIXSELL
1/4
12.12.2017.
u 08:03

Stojanka Abramov teško se miri sa zastarom progona koja je nedavno nastupila za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća

Nije mi jasno kako Državno odvjetništvo i Vrhovni sud mogu ovako nešto dopustiti. Svakako ćemo tražiti novo suđenje, idemo i do Strasbourga, kaže majka creskog studenta koji je preminuo 2009. godine, nakon što je nedavno nastupila zastara za dvojac koji se teretio da mu nije pomogao.

Aleksandar Abramov preminuo je nakon brutalnog premlaćivanja u centru Rijeke 4. prosinca 2009. godine, a njegova majka Stojanka Abramov teško se miri sa zastarom progona koja je nedavno nastupila za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća, pišu 24 sata. Zbog nepružanja pomoći na Županijskom sudu u Rijeci prije tri godine nepravomoćno su bili osuđeni na tri, odnosno pet mjeseci zatvora. Zbog ubojstva u odsutnosti je osuđen 27-godišnji Dušan Cupać, koji je nakon ubojstva pobjegao u Valjevo u Srbiju. Vrhovni sud je 5. prosinca lani ukinuo presudu za Savića i Darija Cupaća te potvrdio 12 godina zatvora Dušanu Cupaću pa je predmet vraćen Županijskom sudu u Rijeci.

- Svi su obećali učiniti sve što mogu, od predsjednika suda do gradonačelnika, a sad smo tu gdje jesmo, tj. nigdje. Pa zar je u redu da se tako postupa s ljudima - kaže Stojanka Abramov, naglašavajući kako je nikad roditelji niti njihova djeca nisu kontaktirali niti izrazili ikakvo žaljenje.

Cres: Pokop Aleksandra Abramova (23), studenta ubijenog u Rijeci
1/8

Komentara 9

Avatar navijač
navijač
08:32 12.12.2017.

Sudcu očito nesmije nitko ništa, sramota za Hrvatsku, mada Hrvati nisu ni učestvovali u tome, uključujuči i sudca. , ali Rijeka je to...

VI
Vito
09:01 12.12.2017.

Sin joj umro jer mu nisu pomogli, slučaj otišao u zastaru ::: Samo dokaz korumpiranosti sudstva i advokata

Avatar Vucibatina
Vucibatina
09:00 12.12.2017.

To su djeca društveno prihvatljivih obitelji ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije