Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrdoljakov gaf

Što Zagreb nema, a Slavonija ima? Dobre ljude i male plaće

Ivan Vrdoljak
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
21.02.2013.
u 16:28

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak “proslavio” se odgovarajući na pitanje novinara hoće li Slavonija ipak biti zakinuta podjelom zemlje u dvije statističke regije.

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak “proslavio” se odgovarajući na pitanje novinara hoće li Slavonija ipak biti zakinuta podjelom zemlje u dvije statističke regije jer su prije poduzetnici koji ulažu u Slavoniju mogli iz EU fondova dobiti potpore u iznosu do 50 posto od ukupne vrijednosti investicije, a sada će moći dobiti najviše 40 posto.

Zašto bi investitor ulagao u Slavoniju kad istu potporu može dobiti i za ulaganje u Zagrebu koji ima daleko bolju infrastrukturu?

– Moj Osijek i moja Slavonija imaju konkurentske prednosti koje Zagreb nikada neće imati. Ima dobre ljude, čistu zemlju, dosta vode, blizinu Budimpešte, Beograda i Sarajeva. Slavonija samo ima loše vodstvo. Kako su u Slavoniji plaće male, to je također konkurentska prednost za ulagače – rekao je Vrdoljak.

>>Milanović: Zamjeram si što odmah nismo smanjili plaće

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
16:45 21.02.2013.

Ne vidim zasto bi to bio gaf. Pogledajte samo one bbb-ovce...

DE
demokršćanin
16:48 21.02.2013.

PAMETNE IZJAVE! Nije ni čudo što nam sve ovako dobro ide kada imamo ministre koji ovako razmišljaju.

CA
cadis1
10:04 22.02.2013.

Male plaće???? Želiš reći da nam treba doći neki investitor i da mu mi budemo crnci??? ili kinezii??? (bez uvrede nikoga) e pa neće ići tako moj Vrdoljak, do sada je HNS imao moj glas, ali sada ga je zaslužioo HDSSB, HDSSB koji se jedini istinski bori za Slavoniju i Baranju i za običnog čovjeka i seljaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije