Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Što treba znati o treningu obiteljskih pasa?

Foto: GettyImages
1/2
10.06.2019.
u 18:50

Samo ispravo odabranim treningom postiže se da psi uče brzo i trajno, uz igru, bez posljedica na zdravlje i bez stvaranja problema u ponašanju, kaže dr. sc. Irena Petak

Naučiti psa da se nužda obavlja vani jedan je od osnovnih zadataka koji moraju savladati svi vlasnici pasa, a dobra je odluka naučiti svog ljubimca da dođe na poziv, da ne skače po ljudima. Vlasnici koji imaju više ambicija uključe se s ljubimcem u neki sport, kao što su agility, njuškarenje, trikovi.

– Sve veći broj vlasnika pasa odlučuje se za treninge. Neki žele sami trenirati, neki vode pse na trening u grupi, a neki se odluče za individualne satove. Ponuda tečajeva i škola za pse u Zagrebu je velika. Isto tako, na video materijalima o treningu online može se vidjeti svašta. Zato je važno znati odabrati trening koji odgovara psu i vlasniku, a koji je u suglasnosti sa suvremenim znanjem i praksom. Naša znanja o psećoj emocionalnosti i osobnosti, o epigenetici, o važnosti socijalizacije, vrstama opreme koja se koristi za pse te zakonodavstvo o dobrobiti životinja i opasnim psima, utjecali su na metodologiju treninga. Ispravnim odabirom metoda treninga moguće je postići da psi uče brzo i trajno, uz igru, bez posljedica na zdravlje, uz izgrađivanje odnosa sa vlasnikom i bez stvaranja problema u ponašanju – kaže dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje, koja će o treningu obiteljskih pasa održati i predavanje.

Na predavanju ćete moći doznati zašto uopće pse trenirati, koja je razlika između treninga i dresure, sve o treningu, socijalizaciji i odgoju te o treningu i problemima u ponašanju. Bit će riječi i o tome ovisi li trening o pasminami, što bi svaki obiteljski pas trebao znati te o osnovnim principima učenja i treninga pasa.

Kako je broj mjesta ograničen, najavite se na dr.sc.irena.petak@gmail.com, a predavanje se održava u srijedu 12. lipnja na Savskoj cesti 159. Počinje u 19 sati.

Dodatne informacije o treninzima obiteljskih pasa, ali i drugim problemima vezanim uz kućne ljibimce, možete pronaći i na web stranici https://argos.hr/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije