Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijan pokušao pobjeći policiji

Što sve vozač treba učiniti da bi zaradio kaznu od 69.000 kuna?

policija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
03.09.2020.
u 10:37

Radi se o 34-godišnjaku koji je vozilom upravljao pod utjecajem 2,19 promila alkohola u krvi, i to prije stjecanja prava na upravljanje, a automobilu je isteklo važenje prometne dozvole i obavezno osiguranje.

Policija je danas 15 minuta iza ponoći u Obrankovcu u Varaždinskoj županiji uočila osobno vozilo koje krivuda po cesti. Pokušali su zaustaviti vozača uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, na oglušio se i nastavio vožnju po državnoj cesti i po nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice.

Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip. Izašao je iz vozila i pokušao pobjeći, no ubrzo je uhvaćen.

Radi se o 34-godišnjaku koji je vozilom upravljao pod utjecajem 2,19 promila alkohola u krvi, i to prije stjecanja prava na upravljanje, a automobilu je isteklo važenje prometne dozvole i obavezno osiguranje. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 69.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji. 

Ključne riječi

Komentara 1

RO
roland
11:17 03.09.2020.

Nebitno da li je kazna 69, 690 ili 69.000 kuna . Neće mu moći naplatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije