Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Val nasilja

Što se to događa u Splitu? Teška ubojstva, pokušaji ubojstva, obračuni narkobandi...

Početkom prošle godine razbijena je narkobanda
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/11
12.01.2020.
u 07:00

Pucnjave i teške ozljede postale su svakodnevica

Ako je suditi prema stupcima crnih kronika, Split je zapljusnuo nezapamćen val nasilja. Samo u posljednjih godinu dana zabilježen je cijeli niz kaznenih djela, od razbojničke krađe, teškog ubojstva do nanošenja teške tjelesne ozljede i obračuna narkobandi.

Već u ožujku 2019. iz Splita u cijelu Hrvatsku odlaze slike uhićenja šefova bandi koje su se borile za prevlast na tržištu narkotika. Potom, 18. svibnja u obračunu vatrenim oružjem na stubištu zgrade u Mosećkoj ulici na splitskom predjelu Kman ranjen je 38-godišnji Leo Krstulović. Na njega je pucao susjed.

Trostruko ubojstvo u Splitu: Nosio pušku po gradu i tražio iduću žrtvu

 

U Krušćevića gumnu 26. lipnja višestruko je izboden 53-godišnji muškarac, povezan s paljenjem automobila u Splitu koje se već dogodilo na istom mjestu. Tada je, 14. travnja, zapaljen automobil marke Opel rumunjskih registracija nakon što je nepoznata osoba na njega bacila Molotovljev koktel.

Nepunih mjesec dana poslije, 19. srpnja uslijedio je krvavi obračun na Bačvicama, gdje je napadač nožem izbo četiri osobe. Ubrzo ga je uhitila policija.

Na jesen, 1. studenoga, zabilježen je napad na vozača splitskog “Prometa”. Tri osobe – dvije muške i jedna ženska – fizički su napale vozača na liniji br. 60 na okretištu na Ravničkom mostu. Napadači su privedeni. Nekoliko dana poslije, 6. studenoga nepoznata osoba na motoru, u blizini osnovne škole, pokušala je ubiti poznatog splitskog dilera Deana M., na kojeg je pucano i prije tri godine. 

FOTO Trostruko ubojstvo u Splitu

Početkom prošle godine razbijena je narkobanda
1/17
Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Feniks
Feniks
07:16 12.01.2020.

Dilere svi znaju, pa i policija, a oni na slobodi! Katastrofa!

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
07:50 12.01.2020.

Što se događa u Splitu? Događa se nerad i nebriga policije i sudstva.

GR
gravitacija
07:53 12.01.2020.

Da država radi svoj posao toga ne bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije