Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik Alan Žepec:

'Od ulaska Hrvatske u EU u poduzetništvu se nije puno promijenilo, imamo iste teškoće'

Alan Žepec
21.12.2020.
u 11:36

– Moja kompanija bavi se edukacijom i razvojem. Uvijek smo bili protivnici online treninga i coachinga, no danas nam je to postalo normalno i to je bio način da preživimo – naglasio je Žepec.

Poduzetnik Alan Žepec i autor novoobjavljene knjige ''Put do slobode svakog poduzetnika'' u videorazgovoru za Večernji list govorio je o poduzetništvu u krizi prouzročenoj koronavirusom te o utjecaju te krize na gospodarstvo.

– Mnogi su se uslijed ove krize morali prilagoditi uvjetima koji sada vladaju. Ovo je novo normalno i za menadžere i poduzetnike. Dakle, uživo nisam bio sa svojim timom na sastanku četiri tjedna. Komunicirali smo samo online. To su novi uvjeti na koje smo natjerani. Isto tako surađujemo s kompanijama koje imaju lance kafića. Oni su odjednom zatvoreni i sve to jako je utjecalo na njih. Moraju mijenjati način komunikacije s ljudima koji su kod kuće, znati kako motivirati te kako ostati u kontaktu – kazao je Žepec te dodao:

– Moja kompanija bavi se edukacijom i razvojem. Uvijek smo bili protivnici online treninga i coachinga, no danas nam je to postalo normalno i to je bio način da preživimo.

Hoćemo li pronaći način da se vratimo na staro.

– Mislim da nikad nema povratka na staro niti ima potrebe za tim. Iz svake krize i nevolje izađemo žilaviji, snažniji i sposobniji. Vjerujem da ćemo i iz ovoga izaći bolji nego što smo bili.

Kako ugostitelji mogu nastaviti u budućnosti.

– Ništa se više ne podrazumijeva. Kada gledate kafiće, vlasnike kafića, konobare, djelatnike... kada se vratimo na staro, neće se više podrazumijevati taj trenutak da gosti dolaze. Bit ćemo zahvalni zbog toga, to je blagoslov, bit ćemo zahvalni kad se vrate socijalni kontakti.

U ovakvoj situaciji najniži radnici uzimaju najteži dio tereta.

– Sistem je složen tako da radnici preuzimaju svoj dio odgovornosti kako pronaći novi model za preživljavanje. Ali preuzimaju ga i vlasnici tvrtki.

Što se u Hrvatskoj promijenilo u vezi s poduzetništvom od ulaska Hrvatske u EU?

– Rekao bih da se nije mnogo toga promijenilo. Nismo tada imali strategiju industrijske politike, a nemamo je ni danas. Isto tako, iste stvari muče nas poduzetnike. Nema jasne porezne politike, ima mnogo nameta, stvari se mijenjaju iz godine u godinu, nemamo jasnu sliku kakav smjer će imati razdoblje od dvije, tri godine... – zaključio je Žepec.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:09 21.12.2020.

Kako to rekli su kad uđemo u EU i NATO bit će nam svima bolje jer tamo je sve sređeno nema mita korupcije nepotizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije