Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.08.2014. u 12:00

Ukratko, treba ukinuti dvije trećine županija, ali ne i Istarsku jer “IDS ne bi bio u Vladi koja bi ukinula Istru kao regiju”

Boris Miletić, predsjednik IDS-a, suglasan je sa svojim županom Valterom Flegom da je neodrživo zadržati sve županije. Njihov broj treba smanjiti, ali treba zadržati one ekonomski održive koje predstavljaju zemljopisnu, povijesnu i kulturnu cjelinu. Ukratko, treba ukinuti dvije trećine županija, ali ne i Istarsku jer “IDS ne bi bio u Vladi koja bi ukinula Istru kao regiju”. Ako se Istra “ne smije ukinuti” i ako treba smanjiti broj županija, pitanje je vremena kada će netko predložiti podjelu na Županiju Istarsku i Županiju Ostatak Hrvatske. Za podjelu je uvijek dovoljno dvoje. 

Kabinet ministra policije treba još šest djelatnika

Mirando Mrsić, ministar rada, puca od zadovoljstva što je broj nezaposlenih pao ispod 300.000. Kako će po isteku turističke sezone broj ljudi na birou opet skočiti, država je krenula u novu akciju “zapošljavanja” volontera na 12 mjeseci. Nova radna mjesta otvorit će tako Mrsićevo ministarstvo, Ministarstvo gospodarstva traži 22 djelatnika, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture čak 101 novog djelatnika, a najviše je zasad radnih mjesta otvorio MUP – 147. Požurite li se javiti na natječaj, možete dobiti posao i u Kabinetu ministra koji potražuje šest stručnih suradnika u službi za protokol, međunarodne odnose i, naravno, u službi za odnose s javnošću.  

Ministar Lalovac na plaći ima čak 491 savjetnika

Boris Lalovac, ministar financija, u povodu dovršetka centralnog sustava za obračun plaća (COP) najavio je da će “sada moći istražiti nelogičnosti u sustavu”. Primjerice, zašto u njegovom ministarstvu radi čak 491 savjetnik.  

Pijetlovi zavadili Gruntovčane u našem malom mistu

Nikola Cecić Karuzić, načelnik općine Šolta, dobio je dvije peticije i otvoreno pismo ljutih iznajmljivača soba iz Stomorske koji traže da se premjeste pijetlovi sestara Mirjane i Tereze Novaković. Iznajmljivači tvrde da im kukurikanje tjera goste, ali načelnik u Slobodnoj odgovara da još nijedan gost nije prijavio da mu pijetlovi smetaju. S obzirom na to da se Stomorska podijelila oko prava pijevaca na kukurikanje, bio bi to dobar materijal za pilot epizodu – Gruntovčana u našem malom mistu.

Komentara 12

SV
Sumrak Vremena
13:56 14.08.2014.

ne broj nezaposlenih je stvarno pao jer su mnogi otišli u druge države raditi Milanović je išao u Australiju da se dogovori sa tamošnjim vlastima da se vizni režim olakša za mlade hrvate ali to je još tajna.....

BA
balic
13:12 14.08.2014.

Ministar rada Mirando Mrsic puca od zadovoljstva jer je broj nezaposlenih ispod 300 000 .... da je spreman priznati pravi broj nezaposlenih nebi imao razloga za zadovoljstvo,tristotisuca nezaposlenih.Isto toliki je broj onih koji su se izbrisali iz statistike nezaposlenih nah na burzi rada jer nece da rade ili rade na crno.. Znaci imamo mi vise nezaposlenih a ne manje.

Avatar branimtatukriminalca
branimtatukriminalca
14:42 14.08.2014.

Istarku prvo i treba ukinuti pa onda sve ostale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije