Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program nabave

Što će sve predsjednik Milanović nabaviti ove godine: Pantovčaku i punionica električnih auta

Zoran Milanovic
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
22.03.2021.
u 22:07

Šivat će se nove zavjese u glavnoj kući, u planu su i nove žaluzine i stolarski radovi

Putovanje u električnom automobilu nije vožnja od točke A do točke B. To je jurnjava u budućnost – kažu tako automobilistički entuzijasti, a čini se da o toj sutrašnjici razmišlja i predsjednik Zoran Milanović koji će ove godine izraditi projekt za punionicu vozila na električni pogon u kompleksu Pantovčaka.

Naravno, prvi čovjek države dat će taj posao stručnjacima, a oni će mu to naplatiti 49 tisuća kuna.

Zaštita divljači i sadnice

Takav je plan za 2021., prvi program nabave koji je Milanović radio sam jer podsjetimo, prošlog mu je mjeseca prošla prva godina mandata, a plan kupnje usluga i robe za 2020. izradio je tadašnji Ured predsjednice. Vratimo se sad na konkretno, na ono što će Zorana Milanovića još veseliti ili mu je nužno u ovoj godini. Nabavit će uredski materijal, tonere i tintu, platiti struju, plin i gorivo, poštanske usluge i različit softver, a za 120 tisuća kuna kupit će i nova računala te računalnu opremu. Za sve spomenute stavke sklopit će se okvirni sporazumi na godinu, dvije ili tri, što znači da, primjerice, neće odmah stići računi za svu potrošenu struju,
a neće u isti trenutak ni svaki kompjutor.

Video - Zoran Milanović u Petrinji

 

Procjenjuje se da će se na struju u razdoblju od dvije godine potrošiti 950 tisuća kuna ili oko 39 i pol tisuća kuna mjesečno. Na benzinu i nafti planira se uštedjeti, možda zbog električne punionice, iako se zasad neće kupovati električni automobil, pa će se za gorivo dati 40 tisuća kuna tijekom tri godine, odnosno 1111 kuna mjesečno.

Na čišćenje će u 24 mjeseca otići 115 tisuća kuna, a kad se počisti, važno je imati i onaj “final touch” pa će se kupiti rezanog cvijeća za 180 tisuća kuna. I sadnice se nabavljaju, a što se vanjskog prostora tiče, naručit će se i istražni šumarski radovi, obrada podataka te izrada kartografskih i grafičkih prikaza, kao i izrada programa zaštite divljači. Ona, naravno, nije za na tanjur pa se kupuje i svježe meso, prerađevine, riba, zamrznuti proizvodi, voće, sve skupa za nešto više od 600 tisuća kuna.

Kava, čaj, mlijeko te bezalkoholni, ali i alkoholni napici stajat će oko trećinu iznosa koji se troši na hranu, 174 tisuće kuna.

Bit će i malih preuređenja Pantovčaka pa će 40 tisuća kuna otići na šivanje i montažu zavjesa u glavnoj kući, isti iznos planira se potrošiti na soboslikarske i ličilačke radove, dok će žaluzine i stolarski radovi biti po pet tisuća kuna skuplji. Napravit će se i hidroizolacija balkona i podruma aneksa, a isti će objekt dobiti i projekt energetske obnove pročelja s izmjenom stolarije, kao i dokumentaciju za sanaciju hidroizolacije i oštećenja na konstrukciji zgrade, uređenje platoa i sanaciju sustava odvodnje.

Web-stranica, fotooprema...

Sve to koštat će, procjenjuje se, 345 tisuća kuna. Dopunit će Milanović i dizajn svoje internetske stranice za 40 tisuća kuna, za 65 tisuća nabaviti u vodu u galonima, a na fotoopremu sprema se potrošiti 40 tisuća kuna. Odlikovanja predsjednika još su jedna od važnijih stavki plana nabave za 2021. pa će se na njihovo čišćenje i poliranje potrošiti 40 tisuća kuna, koštat će toliko i mape za odlikovanja, a na Pantovčak će stići i novoizrađena odličja vrijedna nešto više od pola milijuna kuna.

Popravljat će se u ovoj godini u Uredu predsjednika i frižideri te vrtlarski alati, a pratit će se i dnevni, tjedni, mjesečni tisak te periodične publikacije.

Obnova nakon potresa - godinu dana poslije

Komentara 15

NE
Nepokolebljiv
22:22 22.03.2021.

Da li drzava podize benzinske pumpe za INA-u, za Mobil ili Shell? Naravno da ne! To su privatne firme koje prodajom naftnih derivata ostvaruju zaradu. Pa zasto onda da drzava trosi gradanske novce na podizanje elektro - punionica koje ce ili vec naplacuju servis prodaje elektricne energije? Politicari se goraju u anus politickih "zelenih" makar njih nema puno i ne daju puno glasova na izborima ali su glasni a mediji su njihovi pojacivaci zvuka pa vecinskoj populaciji pune usi necim sto je ideoloska propaganda. Ako netko zeli nesta propagirati neka to cini svojim novcem a ne novcem poreznih platisa bez dozvole vecine platisa!

ST
stipe41
23:27 22.03.2021.

Mogu ja dobit neki rashodovani kompjuter?

DS
ds
13:23 23.03.2021.

Trosi se,moze se,nije njegov novac.Narod ce to platiti.Propalitet bio i ostao.Narod placa i bijeli prah za smrkanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije