Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HDZ će ostati narodna stranka'
Povratak na članak

Što je to tuđmanizam: filozofija ili doktrina?

Ne ulazeći dublje u općepoznata Tuđmanova stajališta o Hrvatskoj kao demokratskoj zemlji članici EU-a i NATO-a, pokušat ćemo pridonijeti definiranju tuđmanizma citirajući samoga Franju Tuđmana.

Komentari 46

DO
doktorica
17:17 07.11.2019.

koristoljublje

VL
PI
Piva
19:09 07.11.2019.

Tuđmanizam je...... Ništa od Švicarske. Ostadoše samo poderane prljave rvacke gace.......kreature vrlo niske razine svijesti vole kreature kao što je tudman. Treba im tvrdi voda, lider u kojem vide oca, oca domovine ili zamjenu za onog falicnog u kuci..tu sramotu,u, izuzetno falicnog karaktera, najbolje su iskoristili poturceni katolici , vecinom hercegovci i svojim poznatim dvolicnim ulizivanjem pogodili u tudmanovu taštinu koja se hranila blebetanjem o njegovoj velicini....... Dobili su od njega tvornice i zamljišta pa kao istinski mrzitelji pitomih hrvata, sve uništili i rasprodali za svoju iskljucivu korist. ................Posljedice cemo osjecati još dugo jer su ta poturcena kukavicja jaja uvaljena duboko u naše društvo.Treba dodati da je njegova gospoda ( afera Lepej) krala pare isto kao i njegova djeca..

VL
DU
Deleted user
17:26 07.11.2019.

Što se tuđmana i njegove gospodarske politike tiče, on ili je bio naivna bud. ala ili je i sam bio pokvarenjak jer samo takva dva tipa ljudi može dozvoliti privatizaciju u kojoj jedan vozač kamiona preko noći može postati vlasnik kompanije u kojoj je do jučer vozio kamion itd... 😒

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:20 07.11.2019.

Bolest. Prelazna.

VL
DU
Deleted user
17:35 07.11.2019.

One koji smatraju da je Hrvatska zahvaljujući hdz u i franji neovisna država podsjetio bih da Hrvatska nema samostalnu ni vanjsku, ni unutarnju, ni gospodarsku ni financijsku neovisnost a gubimo i sve više resursa 😒

VL
DU
Deleted user
17:28 07.11.2019.

oni mogu biti samo stranka uhljeba a ne domoljuba banda kriminalska

VL
GU
Gumbar136
18:14 07.11.2019.

obični Zagorski konj.

VL
PI
Piva
19:13 07.11.2019.

Tuđmanizam je...........Još da pridodamo sve Nevenkine firme koje su zaradivale milijune i milijarde dolara, pa Domovinu d.o.o Francekovog sincica...pa pljacku onog fonda koji je bio u dobrotvorne svrhe cemu je kumovala Ankica ....pa pljackom izazvano bogatstvo Francekovih unucica...i sve to dok je narod krvario po ratištima lijepe naše. Pa 200 bogatih obitelji koje su uspješno pokrale sve ono što je nekoc pripadalo narodu....banke, poduzeca, resurse, naftu, otoke, tvornice, fondove...a nastavljaju i dalje....

VL
DU
Deleted user
17:20 07.11.2019.

Hdz nije narodna stranka jer je gotovo pola stranke došlo iz saveza komunista a njima su se priključili profesionalni "domoljubi" što se lako može vidjeti iz količine imovine koju posjeduju 😒

VL
FR
franjo
19:19 07.11.2019.

To je pljačka lopovluk i velika laž.

VL
PI
Piva
19:16 07.11.2019.

.....Tuđmanizam je...............Tudman i dvista bogatih,ostatak sirotinje,nepotreban rat s Muslimanim,prodaja Posavine, izdaja Vukovara,izrucenje SVIH generala Haag-u.. pljacka ,zaduzivanje ,rasprodaja drzavnog srebra..

VL
Avatar geschokt
geschokt
19:40 07.11.2019.

za par godina cemo rusiti i njegove spomenike..paliti slike. ratni profiter i zlocinac

VL
TO
tovaravot
17:25 07.11.2019.

tuđmanizam je dinaroidno-trogloditski mentalni sklop. ponekad su i koze/ovce u pitanju kad ih tuđmanist uzme straga

VL
DU
Deleted user
17:04 07.11.2019.

Tudjmanizam je aorist poslije kojega se moramo okrenuti naprijed za bolju i posteniju Hrvatsku.

VL
TI
Tirano
18:42 07.11.2019.

Tuđmanizam nije baš ništa posebno! Dapače! Mora mu se priznati što je osjetio da je trenutak samostalnosti došao! Ostalo se sve poklopilo! Izbori 98% za RH! No, tu treba zahvaliti represiji Srba na Kosovu, Račanu što je pustio da uopće budu izbori, a nije to morao učiniti! Da je bio kao u Savkino vrijeme, Bakarić na čelu Hrvatske, baš se Tuđman i HDZ dobro proveo! Uglavnom moralo se poklopiti mnogo stvari, čak je i JNA ostala bez skoro svih naroda bivše Juge! Samo su Srbi ostali u JNA! Imao je veliku sreću kod raspada Juge? I nitko tada nije vjerovao da će JNA krenuti na Hrvate i Slovence!? Mada mu se pripisuju sve zasluge, naj zaslužniji je Hrvatski narod koji je kao jedan krenuo u obranu Hrvatske!

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
17:14 07.11.2019.

Tuđmanizam je floskula proizašla iz floskule Ive Banca - detuđmanizacija.

VL
NO
Nordik
21:33 07.11.2019.

Što je to tuđmanizacija? Mala pomoć kod odgovora: Kutle vlasnik 176 tvrtki,... sami nastavite niz

VL
NE
Neonacionalist
20:05 07.11.2019.

Moje je mišljenje kako je Tuđmanov HDZ iz 90 -tih zapravo bio općenarodni pokret sa glavnim ciljem stvaranja hrvatske države što je uspješno i odrađeno dakle tek formalno stranka a Tuđman je unutar nje sublimirao sve i svašta , političkii bi bilo jako teško definirati HDZ kako iz tog vremena pogotovo tako i kasnije jer su postojale različite frakcije od ljevog krila do desnog , bila je to ujedno i vladajuća partija koja je zamjenila onu prethodnu pritom su i brojni članovi SKH prešli u HDZ a ostatak u SDP , oni najtvrdokorniji odani komunizmu ili zapravo najiskreniji bivši partijci u marginalni Šuvarov SRP ili postali politički neaktivni. Dok je bilo razumljivo u tim ratnim vremenima stvaranja države i njene obrane u ratu da bude takav tj. mix svega i svačega okupljenih oko jedinstvenog cilja , kasnije je bilo nužno da se HDZ politički profilira ali to zapravo nije učinjeno do danas i unutar same stranke su različite vizije njenog usmjerenja a suštinski se uzevši cjelokupno djelovanje HDZ-a od Tuđmanove smrti do danas može kazati da je glavna ideologija HDZ -a bila i ostala vlast i da bi se održali ili došli na vlast u periodima opozicije bili su spremni na sve dakle različite prilagodbe , ali u pravilu dok su u opoziciji onda desničare , kad dođu na vlast i u slučaju Sanadera kao i Plenkoviča skreču uljevo .

VL
Avatar buffalobill
buffalobill
08:11 08.11.2019.

Tudjmanizam=Lopovluk. Osobno nemam nista protiv prvoga Predsjednika HR, ali nazalost ovo sto je on dopustio, a najvjerojatnije i u mnogo cemu tome bio i saucesnik, imat ce dugotrajne posljedice za HR i njen narod, sto uostalom iste danas i osjecamo na svojoj kozi.

VL
JJ
Jokoovo Jokoono
20:36 07.11.2019.

Tudjmanizam polako ali sigurno slabi hrvatsku drzavi i brojno smanjuje pripednike tog slavenskog naroda . Da je Franjo bio pametan Hrvatska bi bila nezavisna i bez rata koji je ostavio nesagledive posledice za vise generacija. Naravno Tuidjman ( iako velikii krivac)nije sam kriv za katastrofu Srba u Hrvatskoj ali je sigurno najodgovorniji za Hrvate u BiH koji ruku na srce nemaju velike demografske niti teritorijalne buducnosti. Mladost bijezi iz Hrvatske a postoje i stotine sela u kojima vise nema ucenika niti skola a prije tridesetak godina ih je bilo. Buducnost cini narod a ne pokradene pare i kapital tudjmanovih nasljednika

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.