Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena stihija

Što je sve izgorjelo u Notre-Dameu, a što je spašeno? Objavljena infografika

Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.04.2019.
u 10:31

Većina umjetničkih djela u Notre-Dameu spašena je, rekli su vatrogasci kojima je trebalo više od devet sati da zaustave vatrenu stihiju

Požar koji je buknuo u ponedjeljak u ranim večernjim satima u katedrali Notre-Dame pod kontrolom je. Vatra se, podsjetimo, brzo razbuktala te je prvo izgorio toranj, koji se potom srušio, a ubrzo i cijeli krov. Stotinjak vatrogasaca još je aktivno, no nema više opasnosti od požara.

Cijeli svijet izrazio je žaljenje zbog ovog događaja, a požar katedrale glavna je vijest u svjetskim medijima.

Većina umjetničkih djela u Notre-Dameu je spašena, rekli su vatrogasci kojima je trebalo više od devet sati da zaustave vatrenu stihiju. Pohvalili su se kako su spasili glavnu građevinu, kultne tornjeve i artefakte.

Video: Požar stavljen pod kontrolu

Washington Post objavio je infografiku na kojoj se vidi koji je dio katedrale izgorio, a koji vatra nije zahvatila.

Pokrenuta je istraga o požaru, a zasad nema sumnji da bi bio podmetnut. Pretpostavlja se da je požar povezan s izvođenjem radova na katedrali.

VIDEO Požar na katedrali Notre-Dame

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
11:28 16.04.2019.

Ovdje u Moskvi .sve su prikazali cjeli tok ovog strasnog pozara! Kazu ovo je velika zalost za cjelokupno krscanstvo na ovom svjetu.Jedan crkveni dostojastvenik kaze da je ovo ipak neki veliki znak..posto misleci covjecanstvo neide pravim smjerom i toje znakk vece sile.drugi kazu pozarna sluzba nije bila na nivou vrlo sporo reagirala. zatim kazu disu bili manji helikopteri koji nose samo po pola tone vode ili tonu. Nista se nebi porusilo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije