Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
QANON, ANTIMASKERI...

Sloboda u vrijeme pandemije: Teorije zavjere divljaju, gdje su granice?

16.10.2021.
u 20:50

QANON, amtimaskeri, antrimigrantske skupine... Što zapravo znači biti slobodan, je li sloboda pojedinca neograničena te kakav je u demokracijama uistinu odnos između pojedinca i države? Od aktualnih problema s COVID potvrdama i cijepljenjem, preko upitne političke kulture, govora mržnje, nedostatka dijaloga u javnom prostoru, kao i sve većeg broja teorija zavjera, pa sve do migracijskih i ekonomskih politika, ali i pitanja odlučivanja o vlastitom tijelu pa i životu i smrti. Iako se na prvu može učiniti da su nabrojene sasvim različite problematike suvremenog društva, sva ova goruća pitanja u svojoj se suštini mogu svesti pod jedan zajednički nazivnik – pitanje slobode.

Komentara 53

Avatar kenshi
kenshi
19:15 17.10.2021.

Nije teorija zavjere nego teorija prakse! Sve ovo je generalna proba za ono što slijedi!

Avatar Tombstone
Tombstone
20:00 17.10.2021.

Opet mi skacu minusi, ovaj puta za 50, no s 4 IP adrese.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
22:50 16.10.2021.

Cjepivo se uporno ističe kao jedini način za kraj pandemije ali nitko ne želi preuzeti odgovornost za nuspojave. Uostalom... gdje je nestala sezonska gripa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?