Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Što je sljedeće nakon uvođenja segregacije u riječkom kafiću? Prestanak cijepljenja preko reda?

Zagreb: Andrej Plenković održao konferenciju za medije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
28.02.2021.
u 17:25

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota 20. 2. 2021.

Hrvatska je paralizirana. Vlakovi ne voze, ceste su zakrčene stotinama tisuća građana koji pale svijeće i lampione za dušu panonskog mornara Đorđa. U policiju stižu dojave o neredima na svima stranama. U Vrbovskom je skupina obožavatelja prekinula program radijske stanice tražeći da se odmah pusti pjesma “Lepa protina kći”, a u Zagrebu je napadnuta djevojka koja je na pitanje što misli o Đoletu rekla da nema pojma tko je on. U Splitu je nered izazvao policajac.

Naime, jedan građanin je u prolazu komentirao da je “ovo čisto ludilo” i da “od ovoga može biti luđe samo kada umre Mišo”, na što je policajac izvadio odgojnu palicu i udario ga po leđima uz komentar da “legende nikad ne umiru”.

Nedjelja 21. 2. 2021.

Reporteri bilježe i incident u studiju N1 televizije, gdje se pojavio mladi čovjek koji se predstavio kao Davor Filipović i tvrdio da je baš on kandidat HDZ-a za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Voditeljica Nataša Božić Šarić mu najprije nije povjerovala, ali ga je nekako ipak pustila u studio gdje je mladić nastavio pričati neobične priče. Najprije je tvrdo da je HDZ u zagrebačkoj Skupštini četiri godine gotovo bio oporba Milanu od Zagreba, ali se na kraju ipak proslavio izjavom da ne zna ćirilicu i da Đoletovi fanovi ne bi smjeli u Ilici pisati bećarac ćirilicom jer je u Hrvatskoj službeno pismo latinica. Odmah je izbačen iz studija, a na ulici ga je pretukla skupina podivljalih Đoletovih obožavatelja.

Ponedjeljak 22. 2. 2021.

Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava u svojim izvještajima izdvojile su Hrvatsku kao zemlju u kojoj je stanje dosta teško. Ne, ovaj put ne misle da je to zbog diskriminacija LGBT osoba ili srpske nacionalne manjine. Ovoga puta žrtve su naši susjedi, prijatelji, rodbina, ljudi do nas. Da, žrtve su hadezeovci!

Ono o čemu se godinama šuti, priznao je na kraju i sam Plenki, koji je u svom emotivnom nastupu rasplakao naciju pričom o riječkom kafiću u koji više hadezeovska noga ne smije kročiti. Pojavila se informacija da je jedan mladić, noseći krunicu oko vrata i dres hrvatske reprezentacije, došao u taj kafić po kavu za van, ali mu je slučajno dok je plaćao ispala iskaznica stožerne stranke hrvatskog naroda, nakon čega je, umjesto kave, popio batine.

Utorak 23. 2. 2021.

Nakon saborskih zastupnika, ministara, članova Stožera, mame naše Alemke, rektora Borasa i pripadajuće mu supruge, Slavka Linića, Luke Burilovića, Zorana Gopca i vojske drugih prekorednika koje nismo uspjeli locirati i identificirati, došao je red i na nas bezvezne obične i ni po čemu posebne građane.

Krenulo je masovno cijepljenje, spas je na dohvat ruke! Dobro, pod atak da je u totalitarnoj Tamnici naroda zvanoj Jugoslavija u roku od par dana u Hrvatskoj protiv velikih boginja cijepljeno više od dva milijuna radnika, seljaka i poštene inteligencije, baca zanimljivo svjetlo na cijelu ovu komediju koju Stožer naziva masovnim cijepljenjem, ali pravit ćemo se da je tako. Drugo nam i ne preostaje.

Srijeda 24. 2. 2021.

Ugroženi, diskriminirani i poniženi predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Mario Kapulica zapitao se što je sljedeće, nakon uvođenja segregacije u nekoliko kvadrata riječkog kafića? Zbilja, što je sljedeće? Oduzimanje invalidnina lažnim braniteljima i invalidima? Izbacivanje iz Nadzornih odbora? Oduzimanje imovine stečene privatizacijskom pljačkom? Vraćanje POS-ovih stanova? Prestanak cijepljenja preko reda? Provjeravanje diploma odštancanih u garaži u prijateljskoj Republici Srpskoj? Prestanak zapošljavanja po stranačkoj liniji? Rušenje bespravno izgrađenih kućica slobodica? Ne stvarno, dokle namjeravate ići s tom diskriminacijom?

Četvrtak 25. 2. 2021.

Lijepo je govorio Plenki da smo korak do fašizma, ali ga nismo slušali. Sada kada je u Belom Manastiru pala prva žrtva jednostavno je prekasno. Perje je prosuto iz jastuka i nitko ga više ne može skupiti. Marijan Peran do jučer je mirno živio u svom gradu. Po struci je medicinski tehničar, ima privatnu firmu i direktorsku plaću u gradskoj tvrtki Stanograd.

Na raspolaganju mu je obiteljska kuća i službeni Passat, ali vrijedni Mario godinama je u kasicu malo veću prasicu ubacivao lovu i na kraju skupio za mali, obiteljski Porsche koji koristi za privatne potrebe. Dobio je i stan na korištenje koji pošteno plaća više od sto kuna mjesečno. Da, vrijedni Mario je i član HDZ-a. Nakon što su ga fašisti izvrijeđali po novinama, morao je odustati od kandidature za gradonačelnika.

Petak 26. 2. 2021.

Dok na sjeveru u kafiće ne mogu hadezeovci, južno od Rio Grandea vrata su se zatvorila za Arsena Bauka i Nenada Stazića. Vlasnik hotela u Prološcu Donjem kod Imotskog Teo Zdilar na vrata je stavio obavijest da Bauka i Stazića ne pušta u hotel. Bolji poznavatelji običaja zastupnika Bauka kažu da to njemu neće biti posebni bauk jer ionako ima zmiju u novčaniku, ali Stazić je gadno nastradao.

Naši reporteri javljaju da je u splitsku bolnicu primljen građanin koji je djelovao dehidrirano i krajnje iscrpljeno. Čovjek, izgleda, nije jeo danima. Nitko mu južno od Rio Grandea nije htio dati ništa. Nesretnik je zbrinut i nahranjen. Kada je došao sebi, rekao je da se zove Nenad i zamolio zdravstvene radnike da ga, ako ikako znaju, nekako prebace do autobusa za Rijeku.

Komentara 1

K1
Kalimero_12
23:03 28.02.2021.

Plenkoviću, iskusili smo 5 godina komunističku diktaturu, teror, političku segregaciju, širenje mržnje prema Hrvatima, to svakako treba spriječiti u budućnosti, a zločince iz komunističke prošlosti lustrirati i kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije