Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt navijača

Što je radio na autocesti pokraj polja kukuruza?

18.10.2018.
u 19:36

Firić (27) bio je jedan od Splićana koji su na utakmici Partizan - Zvezda izazvali tučnjavu i izvukli deblji kraj

Na dionici na kojoj se nesreća dogodila nema nadzornih kamera HAK-a. Prijatelj tvrdi da je Firić pretrčavao cestu i da nema govora ni o kakvom zločinu.

– Molim vas da ne pišete više gluposti o Anti, razmislite kako je njegovoj obitelji, on ima i suprugu i djecu, što mislite kako im je čitati o svim tim nagađanjima koja su se pojavila u medijima. Bavite se činjenicama, ne pretpostavkama, a jedina istina je ono što zna i policija, a to je da je on pretrčavao cestu i da nije vidio automobile zbog guste magle – riječi su kojima nam se u četvrtak, dva dana nakon pogiblje Ante Firića (27) koji je u utorak u 5.20 sati poginuo pretrčavajući autocestu A3 između Ivanić-Grada i Zagreba, obratio jedan njegov prijatelj.

Na kraju nas je zamolio da ga više ne zovemo jer žuri na Antin pogreb koji je jučer u 16 sati održan u Klisu na groblju Sveta Katarina na kojem se okupilo stotinjak ljudi.

Firića su mediji spominjali više puta, i to gotovo isključivo u negativnom kontekstu, a posljednji put njegova fotografija obišla je hrvatski medijski prostor lani u prosincu kad se zajedno s još nekolicinom Splićana potukao na tribinama nogometnog stadiona u Beogradu na derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Spominjalo se tada da su Splićani dobili desetak tisuća eura da sudjeluju u tučnjavi između frakcija koje pripadaju beogradskom krim-miljeu, a nakon tučnjave u kojoj su izvukli deblji kraj svi su završili u istražnom zatvoru.

Upravo zbog Firićeve upletenosti u slučaj mediji su sada počeli nagađati da nesreća u kojoj je stradao i nije baš tako obična. Takve tvrdnje pojavile su se prvenstveno zbog činjenica koje se odnose na vrijeme i mjesto na kojem je Firić stradao, a radi se o potezu na autocesti oko kojeg stotinama metara uopće nema ničega osim šume i polja kukuruza, pa se postavlja pitanje zbog čega bi taj 27-godišnjak ondje sam pretrčavao cestu u 5.20 sati.

Prema nagađanjima, postoje dvije moguće verzije priče. Po jednoj je Firića netko izbacio iz jurećeg automobila vodeći računa o tome da se dovoljno iza njih, ali ipak ne preblizu kako ne bi vidjeli kad su ga izbacili, nalazi još nekoliko automobila koji će ga zatim “skupiti” dok leži na asfaltu. Po drugoj, moguće je da je taj korpulentni Splićanin bježao od nekoga preko ceste, ali čini se da se policija ne slaže ni s jednom od tih dviju verzija.

– Događaj vodimo kao prometnu nesreću koja se dogodila zbog neopreznosti pješaka na kojeg su naletjela tri automobila. On je na mjestu poginuo, a u nesreći je lakše ozlijeđen i putnik iz jednog automobila – kazali su u zagrebačkoj policiji potvrđujući time da je za njih taj slučaj završen.

Zanimljivo je da na dionici na kojoj se nesreća dogodila nema nadzornih kamera HAK-a, a pokaže li se potreba za tim policija bi mogla pregledati neke od kamera koje se nalaze na prijašnjim dijelovima autoceste kako bi utvrdila je li se Ante Firić možda ipak vozio s nekim u automobilu.

Komentara 52

TR
Trnoružica
21:00 18.10.2018.

na sprovod mu je došlo 100 ljudi. Većinom vjerojatno oni koji su se došli uvjeriti da je mrtav.

MA
markro3
20:10 18.10.2018.

Siledžija i razbojnik neće društvu nedostajati.

DO
domxerex
20:20 18.10.2018.

Zamislite taj je imao obitelj. Neka se jadnica ili glupača udala za njega. Najprije će biti da mu je žena služila kao zamjena za boks vreću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije