Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun

Što je radila Kolinda dok sam ja branila Antu Gotovinu

Danica Ramljak
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
16.12.2014.
u 08:15

Ramljak, koja nije članica ni jedne stranke, kaže da pismo nije napisala da se stavi na stranu Josipovića

Bura koja se podigla zbog 10 neugodnih pitanja bivše ravnateljice IRB-a Danice Ramljak predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović ne jenjava. Ramljak tvrdi da je nakon objave pisma dobila i prijeteće poruke. A najgore su joj, kaže, one u kojima je proglašavaju nedomoljubnom Jugoslavenkom i mrziteljicom svega hrvatskoga. 

Tribine po Washingtonu

– Tu sam poruku dobila jučer od jednog branitelja. Poručujem svima da, dok sam ja u SAD-u potpisivala pisma potpore Anti Gotovini, u čiju sam nevinost oduvijek bila itekako uvjerena, te na tribinama u Washingtonu javno polemizirala s Carlom Del Ponte o stavovima za koje sam smatrala da nisu pravedni prema Hrvatskoj, hrvatskim braniteljima i posebice generalu Gotovini, što je tada radila gđa. Grabar Kitarović? Pripremala Gotovinin odlazak u Haag – poručila je Ramljak.

Iako joj mnogi nakon objave pisma spočitavaju da se njime očito stavila na stranu Ive Josipovića, Ramljak tvrdi da to nije bio njen motiv. Naglašava da nije član nijedne stranke i da ne radi ni za čiju kampanju. 

– Pismo je nastalo spontano jer me čudilo da nitko u medijima ne otvara ova pitanja i vrijeđa me svaka druga insinuacija – kaže Ramljak. Mnogi se pitaju i zbog čega je takva pitanja dobila samo Grabar Kitarović, no Ramljak u tome ne vidi ništa sporno.  

– Budući da sam hrvatsko-američka građanka i izrazito mi je važan odnos dviju zemalja, što je čudno da našu bivšu veleposlanicu u Washingtonu pitam da komentira pristojna i legitimna pitanja koja se tiču hrvatsko-američkih odnosa, a mene zanimaju – ističe.

Štagljarova podrška

Podršku Ramljak dao je i naš ugledni znanstvenik Igor Štagljar

– Žalosno je da znatan broj hrvatskih građana misli da jedna građanka RH ne smije postaviti pitanja predsjedničkoj kandidatkinji pa je, eto, na dr. Ramljak sasuo drvlje i kamenje. Kakve uopće ima veze tko je gospođi Kitarović postavio ta pitanja, dr. Ramljak ili Pero Perić iz Gornje Stubice – poručio je Štagljar. U stožeru Grabar Kitarović kažu da je njihova kandidatkinja poručila da je za odgovore D. Ramljak može nazvati kao što ju je i prije nazivala. 

>> 'Iznenađen sam salvama kritika kojima je izložena Danica Ramljak'

Komentara 490

RO
RollingStoneHr
08:30 16.12.2014.

Po njezinoj logici se moramo pitati: Sto su radili Josipovic, Kujundzic, Milanovic, i svo ostali jugonostalgicari i komunjare? Mozda si ti njihova placenica?

Avatar El Indio
El Indio
08:25 16.12.2014.

woooow....sad je svak branio Gotovinu, a jedva cekali da ga ko najde ili cinkari

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:27 16.12.2014.

...pitanja postavljena više zbog samopromocije i iščekivanja nekog novog ravnateljskog mjesta... vjerojatno niti ne očekuje odgovore na ova izlizana pitanja... stalno iste priče o čekanju stranih investicija... osim toga je li nešto domaće komercijalizirala dok je bila ravnateljica IRB-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije