Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stav 210 članova

Što članovi Hrvatske Mense misle o štrajku prosvjetnih radnika?

Prosvjed prosvjetara u Zagrebu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
25.11.2019.
u 11:39

Čak 66% članova Hrvatske Mense potpuno ili uglavnom podržava štrajk prosvjetnih radnika dok 29% članova štrajk potpuno ili uglavnom ne podržava.

Tijekom prethodnog vikenda provedeno je ispitivanje stavova članica i članova Hrvatske Mense u povodu štrajka prosvjetnih radnika koji traje već mjesec dana. Odgovore na anonimni upitnik dalo je 210 članica i članova, dakle ispitivanje je provedeno na uzorku od četvrtine članova Hrvatske Mense.

Čak 66% članova Mense u Hrvatskoj potpuno ili uglavnom podržava štrajk prosvjetnih radnika dok 29% članova štrajk potpuno ili uglavnom ne podržava.

Na pitanje koga smatraju odgovornim jer štrajk traje već mjesec dana, 52% članova Hrvatske Mense smatra da je premijer potpuno ili uglavnom odgovoran, 26% ih podjednako odgovornima drži premijera i sindikate, 19% članova misli kako su potpuno ili uglavnom odgovorni sindikati, a 3% ne zna ili nema stav.

Članovi Mense iskazali su svoj stav i o smjeru u kojem bi trebalo riješiti trenutačnu situaciju pa 60% članova Hrvatske Mense smatra kako treba postići kompromis bliži zahtjevima sindikata ili da Vlada u potpunosti treba prihvatiti zahtjeve sindikata dok 19% članova Hrvatske Mense smatra da bi postignuti kompromis trebao biti bliži ponudi Vlade u trenutku ispitivanja mišljenja ili da bi sindikati trebali potpuno prihvatiti ponudu Vlade. Zanimljivo, za 18% članova Mense potpuno je svejedno kako će se situacija riješiti i samo žele da se dogovor postigne i prestane se činiti šteta, a 3% članova Mense nema stav o ovom pitanju.

Na pitanje o generalnom stavu prema sindikatima neovisno o temi štrajka, 41% članova Hrvatske Mense sindikate doživljava uglavnom negativno ili vrlo negativno, 31% sindikate doživljava uglavnom pozitivno ili vrlo pozitivno, a 28% članova Hrvatske Mense o sindikatima nema ni pozitivan ni negativan stav.

Kada ih se pita o generalnom stavu o Vladi Andreja Plenkovića neovisno o temi štrajka, čak 71% članova Hrvatske Mense izrazilo je uglavnom negativan ili vrlo negativan stav o Vladi Andreja Plenkovića. S druge strane 10% članova Hrvatske Mense ima uglavnom pozitivan ili vrlo pozitivan stav, a 19% članova Hrvatske Mense nema ni pozitivan ni negativan stav o Vladi Andreja Plenkovića.

Komentara 19

Avatar Cinco
Cinco
13:11 25.11.2019.

Nebitno. Pitajte roditelje maturanata što misle?

DD
duda.dudica
13:16 25.11.2019.

Loš pokušaj obmane s ovim člankom o Mensi. Članovi Mense su ljudi svih godina i razina obrazovanja, tako da vam to aposlutno nikakvu ulogu ne igra. Oni obrazovani i informirani o ovoj temi sigurno se ne bi složili

DO
domagoj1492
12:30 25.11.2019.

Ma dajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije