Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA EMISIJA

Što će se dogoditi s ekonomijom kada države prestanu biti tako izdašne?

Foto: Screenshot
1/2
13.05.2021.
u 08:26

Najveći su gubitnici mikro i mali poduzetnici čiji se potop (još) nije dogodio isključivo zbog nikad viđenih potpora država diljem planeta

Da nije Covida 19 nikada se globalna ekonomija ne bi ovako slamala preko koljena. Preslaguje se struktura, pri čemu su cijeli sektori izgubili tržišne pozicije i izgubljeni milijuni radnih mjesta.

Covid je ekonomija sve napore konvergencije siromašnih zemlja prema razvijenima vratila gotovo na početne postavke. Polarizacija dohotka vidljiva je na svim razinama. Najveći su gubitnici mikro i mali poduzetnici čiji se potop (još) nije dogodio isključivo zbog nikad viđenih potpora država diljem planeta. Nitko, međutim ne zna što će se događati kada države prestanu biti tako izdašne.

Kristijan Kotarski, koautor knjige Koronaekonomika kaže da će sve ovisiti o bankama čiji moratoriji, barem u Hrvatskoj, istječu u lipnju. Možda će se trebati uključiti i HBN i Vlada.

I možda najopasnije od svega – čak se i u uređenim demokratskim zemljama ugnijezdila korupcija.

Prilog o COVID ekonomiji možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije